avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit restant - datornicul plecat din tara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit restant - datornicul plecat din tara

Buna ziua,

As dori cateva lamuriri la urmatoarea situatie: se da un credit de nevoi personale fara giranti. Dupa aproximativ 2 ani de plata la zi incep intarzierile din cauza situatiei financiare. Intre timp s-au scurs cam 18 luni de la ultima plata. Au urmat somatii de plata, dar intre timp datornicul a parasit tara, lucrand intr-o alta tara a UE. Datornicul nu are nici o proprietate si nici un venit in Romania. Suma restanta e de aprox 15000 lei. Ce se intampla in situatia de fata? Poate fi datornicul obligat sa plateasca in vreun fel? Somatiile vin pe adresa la care locuia datornicul, nefiind proprietatea acestuia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:58, 29 Mai 2012
Pai nu prea poate fi obligat sa plateasca cat nu i se gasesc venituri si bunuri care sa poata sa fi poprite/vandute.
Se poate imputa in vreun fel rudelor aceasta datorie?
Nu, e datoria personala a datornicului
Va multumesc pentru raspunsuri. Ce se intampla totusi pe termen lung cu aceasta situatie? Se prescrie datoria? Se inregistreaza in vreo baza de date? Se inregistreaza doar in Romania?
Se va prescrie daca respectivii creditori renunta . Da, exista baza de date a datornicilor in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata unei refinantari Business_man Business_man Buna, va rog sa ma lamuriti intr-o problema mai \\"ciudata\\": Mihai a facut un credit de nevoi personale la banca X de 15000 ron, dupa un timp face o ... (vezi toată discuția)
Credite luate pt o terta pesoana- neplata erenyta erenyta Am 3 credite de nevoi personale luate pt o cunostinta. Am platit doi ani 2006-2008, apoi m-am blocat, acea persoana nu mai este in tara. In Romania nu am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fiul meu a facut credite si a plecat din tara? antecume antecume Buna ziua, Unul dintre fiii mei a contractat mai multe credite: doua credite de nevoi personale fara garantie si o descoperire de card. El e plecat in ... (vezi toată discuția)