Am 3 credite de nevoi personale luate pt o cunostinta. Am platit doi ani 2006-2008, apoi m-am blocat, acea persoana nu mai este in tara. In Romania nu am proprietati, am stat cu chirie. Imi doresc sa lucrez in Romania sau sa-mi deschid o Firma in Romania. Deocamdata vin si plec, asa imi castig existenta. Exista vre-o varianta de prescriere a acestor credite care sunt pe numele meu dar nu-mi apartin. Ce ma sfatuiti?
Nu cred că există vreo şansă ca datoriile să se prescrie. Iar asta întrucât orice act făcut de către crditor în vederea recuperării creanţei, întrerupe prescripţia.Practic, băncile nu rămân în pasivitate când este vorba despre credite şi îmi vine greu să cred că din 2008 ăână în prezent nu au încercat să identifice eventuale venituri ale dvs., nu v-au trimis somaţii sau orice alt act întrerupător al prescripţiei. Din păcate, va trebui să plătiţi, dacă veţi lucra în ţară vă pot fi poprite veniturile , dacă veţi dobândi bunuri în proprietate vă pot fi urmărite şi executate silit. Însă puteţi plăti şi de bună voie.
1. Avand in vedere situatia reala, ma pot descarca de aceste sarcini, urmand ca aceste datorii sa fie platite de persoana pentru care am luat acesti bani si pentru care am facut aceste credite fiind in acea perioada angajata ei?
2. Care este situtia acestor recuperari de credite, daca lucrez in tarile UE, ca pers fizica sau juridica?
3. Sumele datorate sunt mari si nu le pot acoperi in aceasta viata.
Va multumesc anticipat!
Rate banci
ancaoanaa
am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)