avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda radar

Buna ziua. Am luat azi 29.05.2012 o amenda de radar pe DN1 la intrare in Ploiesti dinspre Bucuresti. Ideea este ca m-a luat un MCV si m-a oprit alt politist la o distanta de cca 1 km dupa ce am trecut de MCV. Din cate stiu eu procesul verbal trebuie completat de catre agentul constatator nu de catre altcineva. stie cineva daca fac contestatie pot castiga sau doar umblu pe drumuri degeaba. multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:15, 29 Mai 2012
umblati degeaba pe drumuri. practica instantelor este unanima in sensul ca pv poate fi completat de catre un alt echipaj de politie decit cel din masina ce are montat radarul, daca valoarea vitezei si identitatea masinii este transmisa prin statie de catre operatorul radar (ceea ce s-a si intimplat).
Daca Politia detine o davada legala ca ati depasit viteza legala(poza, filmare video,) va fi greu sa dovediti ca ati circulat corect. De regula, in ultimii 2 ani, mai toate masinile de la Circulatie au radare si aparatura de filmare, cu stocare pe hard de calculator.Daca aveti garantia ca intocmirea acestui proces verbal sufera de vicii de procedura apar sanse noi.Ideal ar fi fost sa circulati cu viteza legala si acum ati fi fost mai linistit. Nu pot decat sa va urez multa bafta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radare noi Corina Capotã Corina Capotã Noile radare vor funcţiona pe toate tronsoanele de drum: cu o abatere de 10 km/ oră peste limita maximă admisă: de la 81 de km/oră, acolo unde limita e de ... (vezi toată discuția)
Amplasarea radarelor mobile victor.tudor victor.tudor Buna seara Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande ... (vezi toată discuția)
Agent constatator cu capacități de teleportare dietmarkrutsch dietmarkrutsch O speță de justiție cel puțin discutabilă cu referire la OG 2 / 2001 și OUG 195 / 2002 Dosar 332/294/2013 la Judecătoria Săliște, județul Sibiu ... (vezi toată discuția)