avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme la succesiune

am de rezolvat cateva probleme la o succesiune , si as avea cateva intebari
noi suntem 3 frati eu si inca doua surori , mama a murit acum 12 ani si tata acum 2 ani nu am facut succesiunea nici cand a murit mama , si vrem sa o facem acum de unde ar trebui sa incepem si de ce acte am avea nevoie ptr a rezolva aceasta problema ?
2. tata la putin timp duap ce a murit mama aproximativ 2 ani a vandut un teren fara sa ne fii anuntat cu o chitanta de mana, acest lucru este legal ? si daca nu cum trebuie sa procedeam ?
3 .si in ultimul rand are luat un teren in concesiune pe locul caruia se afla altcineva . cum sa procedam sa intram in posesia lui ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:53, 19 Decembrie 2008
1. Ambele succesiuni se vor dezbate deodată.
2. Tata nu a vîndut. A încheiat o promisiune de vînzare-cumpărare. Dacă terenul era bunul său propriu, va trebui să respectaţi actul încheiat de el şi să vindeţi promitentului cumpărător terenul, dacă acesta a intrat în stăpînirea de fapt a promitentului cumpărător. Dacă terenul a rămas în posesia tatălui, atunci dreptul promitentului cumpărător de a cere încheierea contractului autentic s-a prescris.
3. Nu am înţeles ce e cu acea concesiune. Ce teren a luat, cine se află pe el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate parasita, in administrarea primariei, cum se recupereaza? septimiutiberiu septimiutiberiu tatal meu a murit,lasind o proprietate(casa si gradina) -mostenite,prin succesiune si partaj realizat) care acum se afla in administrarea primariei .Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana silviucp silviucp buna ziua !Am si eu o intrebare:daca bunicii au vandut casa si terenul cu chitanta de mana semnata de ambii bunici iar intre timp bunicul a decedat,noi nepotii ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face succesiune ? Dorina56 Dorina56 Buna ziua, Am urmatoarea problema: 1. mama a decedat in data de 12.09.2004 2. dupa moartea ei am ramas 3 copii in viata, un nepot de la fiul decedat si ... (vezi toată discuția)