avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare bani firma insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare bani firma insolventa

Buna Ziua,

Va rog daca puteti sa ma lamuriti in urma cu 1 an am preluat ca PFA un contract de subinchiriere de la o firma pentru o masina,aceasta fiind pe leasing normal cu acodrul firmei de leasing.Noi ne-am obligat ca sa trimitem banii firmei respective prin OP urmand ca ei sa imi elibereze o chitanta pentru ratele respective(totul prin notar) la un moment dat ne-au anuntat ca ei nu au facut plata a 3 rate trecand 1 an de zile s-au adaugat si foarte multe penalitati de la firma de leasing , dansii au ca motiv ca firma lor este in insolventa si nu mai au bani.Daca ma puteti ajuta exista vre-o modalitate in care pot sa imi recuperez prejudiciul ??
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 04:49, 15 Iunie 2012
Singura modalitate de recuperare a creantelor pe care le aveti asupra unei societati aflate in procedura insolventei este sa va inscrieti in tabelul creditorilor ... Dar si aceasta se face intr-un anumit termen de la deschiderea procedurii insolventei.
Verificati daca a trecut acest termen, daca nu, formulati o cerere de inscriere in tabelul creditorilor.
Dupa 2 rate neplatite, societatea de leasing are dreptul sa rezilieze contractul, daca nu se prevede alt termen in contract. Deci mai aveti o problema, pentru ca daca se va rezilia contractul, ramaneti si fara autoturism. Si cum aveti penalitati de la firma de leasing daca dvs. ati subinchiriat, nu aveti nicio relatie cu firma de leasing? Si daca ati subinchiriat, dvs. ati platit chiria lunara si nu rata de leasing. Firma in insolventa avea obligatia si fata de dvs. de a-si indeplini obligatia fata de firma de leasing? Veniti cu mai multe detalii.


Daca ma puteti ajuta exista vre-o modalitate in care pot sa imi recuperez prejudiciul ??

Eu nu inteleg care este prejudiciul dvs
ati platit niste bani (chirie) pt a va folosi de un bun
nu mai folositi bunul - nu mai platiti chiria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchiriere leasing auto MLauraM MLauraM Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am subinchiriat un atoturism pe firma, de la o societate de “Intermedieri in comertul cu masini, echipamente ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare masina subinchiriata! ireena ireena Am si eu o situatie mai delicata in care doresc sa imi spuneti care este procedura legala. Am un leasing la masina, iar anul trecut in decembrie, cu acordul ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru un bun furat? florindbro florindbro Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident ... (vezi toată discuția)