O mica intrebare??Am primit acasa acum cateva zile o instiintare de la anaf precum ca am de platit catre stat 500 ron din urma unei amenzi.....intrebarea ea este...ca din 2007 de cand e amenda nu trebuia sa se prescrie si dc tocmai acum primesc instiintare?....mi-au blocat conturile bancare
Nu trebuia sa se prescrie deoarece amenda dvs. este o creanta fiscala datorata bugetului local, iar creantele fiscale conform art. 131 alin. 1 Cod procedura fiscala se prescriu in termen de 5 ani socotiti de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere dreptul de a va obliga la plata.
Rezumand, ati fost sanctionat contraventional in anul 2007, prescriptia incepe sa curga de la 01 ianuarie 2008 + 5 ani = 31 decembrie 2012.
Nu inchid conturile bancare, ci pun poprire asupra sumelor care intra in aceste conturi. Poprirea nu trebuie sa depaseasca mai mult de 1/3 din veniturile nete lunare.
Blocare cont
noydoy
am primit o amenda de la politia rutiera pe care nu am platit-o de curand am aflat ca mi se poate bloca contul ( cardul ) din pricina asta , e legal sa ... (vezi toată discuția)