avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda

O mica intrebare??Am primit acasa acum cateva zile o instiintare de la anaf precum ca am de platit catre stat 500 ron din urma unei amenzi.....intrebarea ea este...ca din 2007 de cand e amenda nu trebuia sa se prescrie si dc tocmai acum primesc instiintare?....mi-au blocat conturile bancare
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:34, 30 Mai 2012
Nu trebuia sa se prescrie deoarece amenda dvs. este o creanta fiscala datorata bugetului local, iar creantele fiscale conform art. 131 alin. 1 Cod procedura fiscala se prescriu in termen de 5 ani socotiti de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere dreptul de a va obliga la plata.
Rezumand, ati fost sanctionat contraventional in anul 2007, prescriptia incepe sa curga de la 01 ianuarie 2008 + 5 ani = 31 decembrie 2012.

si au dreptul sa inchide conturile bancare????si plus cei de la servici mi-au spus ca or sa vireze in ei in contul statului banii...din salarul meu
Nu inchid conturile bancare, ci pun poprire asupra sumelor care intra in aceste conturi. Poprirea nu trebuie sa depaseasca mai mult de 1/3 din veniturile nete lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Blocare cont noydoy noydoy am primit o amenda de la politia rutiera pe care nu am platit-o de curand am aflat ca mi se poate bloca contul ( cardul ) din pricina asta , e legal sa ... (vezi toată discuția)