avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită blocare cont
Discuție deschisă în Executare silită

blocare cont

am primit o amenda de la politia rutiera pe care nu am platit-o de curand am aflat ca mi se poate bloca contul ( cardul ) din pricina asta , e legal sa mi se blocheze contul ( cardul ) ?????#-o nu inteleg de ce deodata ce eu imi tin banii intr-un cont pentru ce sa umble la contul meu daca banca face asa ceva cred ca isi pierde credibilitatea eu unul o sa renut la serviciile bancii #-o inca ceva se pare ca mai intai imi trimite o somatie cum sa achit in termen de nu stiu cate zile dupa aia imi blocheaza contul :O:O:O:O
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 22:42, 7 Decembrie 2012
Titlul VIII - Colectarea creantelor fiscale - 01 Februarie 2012
Art. 118 - Obligatia bancilor supuse regimului de supraveghere speciala sau de administrare speciala
Băncile supuse regimului de supraveghere specială sau de administrare specială şi care efectuează plăţile dispuse în limita încasărilor vor deconta zilnic, cu prioritate, sumele reprezentând obligaţii fiscale cuprinse în ordinele de plată emise de debitori şi/sau creanţe fiscale înscrise în adresa de înfiinţare a popririi transmisă de organele fiscale.

Art. 131 - Inceperea termenului de prescriptie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
IGHI, utilizator
Puteti evita toate astea, platind de bunavoie, altfel, PV-ul de constatare a contraventiei constituie titlu executoriu si dupa ce sunteti somat , se poate infiinta poprire pe conturi bancare, poprire pe salariu...

Titlul VIII - Colectarea creantelor fiscale - 01 Februarie 2012
Art. 118

din ce act
sunt si eu interesat
Codul de procedura fiscala actualizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributii cas ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Ce se intampla in cazul neplatei debitelor catre CAS ale unei PFA? Mentionez ca debitele sunt formate si din penalitati de intarziere, iar pe siteul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie amenda davit davit Conform ART. 131 Cod procedura fiscala Inceperea termenului de prescriptie (1) Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in ... (vezi toată discuția)
Amenda geani22 geani22 O mica intrebare??Am primit acasa acum cateva zile o instiintare de la anaf precum ca am de platit catre stat 500 ron din urma unei amenzi.....intrebarea ea ... (vezi toată discuția)