avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... imobil evaluare termica
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

imobil evaluare termica

La cumpararea unui imobil, cine plateste evaluare termica a imobilului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:49, 29 Mai 2012
Nu ati precizat daca este vorba de casa sau apartament
Este apartament si se cumpara prin programul Prima casa.
multumesc
La momentul achizitiei apartamentului,conform norme in vigoare,vanzatorul detine obligatia sa puna la dispozitie certificatul energetic
Certificatul este eli­be­rat proprietarului, iar proprietarul îl pune, după caz, la dispoziţia po­ten­ţia­lului cumpărător sau chiriaş,functie de interesul proprietarului de a vinde sau de a inchiria imobilul.
Norma metodologică privind performanţa energetică a clădirilor nu vine cu precizări suplimentare.
Pentru categoriile de clădiri care se vând sau se închiriază, certificatul se elaborea­ză prin grija proprietarului şi se pre­zintă la închirierea contractului de vân­zare-cumpărare, respectiv a contractului de închiriere.”

]Se pre­zintă, aceasta este formularea.
In cazul lipsei certificatului energetic,le­gea nu pre­vede nici o sancţiune, ceea ce ara­tă că prezentarea certificatului energetic este prevăzută de legiuitor mai mult ca un act de informare a cum­părătorului, respectiv a chiriaşului .
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)
Certificatul de performanta energetica marinica71 marinica71 am achizitionat o casa la tara iar printre actele de care e nevoie apare si certificatul de performanta energetica.pot conveni cu cel care vinde sa incheiem ... (vezi toată discuția)
Certificat energetic pytu_elena pytu_elena buna ziua doresc sa-mi cumpar un apartament prin credit prima casa si astazi am fost cu proprietarul (apartamentului pe care urmeaza sa-l cumpar) la banca ... (vezi toată discuția)