avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat energetic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat energetic

buna ziua

doresc sa-mi cumpar un apartament prin credit prima casa si astazi am fost cu proprietarul (apartamentului pe care urmeaza sa-l cumpar) la banca sa facem demersurile iar el (vanzatorul) refuza sa plateasca certificatul energetic motivand ca daca vindea apartamentul fara credit bancar lui nu-i mai trebuia acest certificat. As vrea sa stiu daca este adevarat acest lucru.
Cel mai recent răspuns: AndreiP86 , utilizator 20:24, 6 Noiembrie 2014
Buna ziua noi am cumparat apartamentul prin Prima casa si ne-a trebuit certificatul energetic care trebuie neaparat facut de proprietar nu conteaza ca vinde cuiva care o cumparaa cu un credit nu stiu exact sa va spun de cand dar toti cei care vad sunt obligati sa isi faca certificat energetic
Certificatele energetice sunt documente care sustin existenta unei imbunatatiri ,fara a putea proba in fapt calitatea eficientei energetice a respectivului imobil
Sunt documente nedorite de partile la tranzactie,deoarce obliga la plati suplimentare singurul moment cand sunt realizate este atunci cand le solicita banca, in cadrul programului Prima Casa.
Certificatul energetic este considerat o formalitate.
Partile nu pot constata din certificatul energetic cresterea efectiva a eficientei energetice a imobilului,fiind apreciat inclusiv de catre analistii in domeniu - drept un act birocratic in plus.
Nu stiu care sunt analistii in domeniu la care faceti referire. Poate n-ar fi rau sa ne spuneti, mai ales ca vad ca sunteti si dvs. un specialist in eficienta energetica.
Certificatul a fost catalogat drept o formalitate de Uniunea Notarilor, care s-a temut de scaderea tranzactiilor si implicit a veniturilor, odata cu obligativitatea de a se prezenta acest act.
Evident vanzatorul nu are interes sa-l prezinte cumparatorului deoarece ar insemna un cost suplimentar pt intocmirea sa (nesemnificativ in comparatie cu preturile imobilelor) si poate diminua pretul pe care il poate obtine, atunci cand cladirea (apartamentul) este mare consumator de energie.
Certificatul de performanta energetica arata exact eficienta energetica a unei cladiri. Prin faptul ca s-au adus imbunatatiri cladirii automat creste si nota energetica. In functie de nota energetica se stabileste si clasa energetica. In unele cazuri este adevarat ca este nedorit certificatul de performanta energetica, dar doar de catre proprietarul imobilului. In plus certificatul de performanta energetica arata calitatea cladirii, lucru de real interes pentru banci cat si pentru statul roman (in cazul imobilelor cumparate prin prima casa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat energetic Maiuska Maiuska Buna ziua! Ieri am aflat ca la Programul Prima Casa trebuie sa ai si certificat energetic. Eu sunt cumparatorul. Vanzatorul cand a cumparat apartementul ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului energetic la vanzarea locuintei - obligatoriu? andreea.b100 andreea.b100 Doresc sa vand un apartament si am gasit un client care are aprobat un credit prin \"Prima Casa\". Cei de la banca au spus ca este obligatoriu sa obtin un ... (vezi toată discuția)
Certificatul de performanta energetica marinica71 marinica71 am achizitionat o casa la tara iar printre actele de care e nevoie apare si certificatul de performanta energetica.pot conveni cu cel care vinde sa incheiem ... (vezi toată discuția)