avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Certificat energetic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Certificat energetic

Buna ziua!
Ieri am aflat ca la Programul Prima Casa trebuie sa ai si certificat energetic. Eu sunt cumparatorul. Vanzatorul cand a cumparat apartementul respectiv, in 2005, atunci inca era in garantie centrala. Dupa cum vad chiar in 2005 a intrat legea despre certificatul energetic si ca este valabil 10 ani. Cand au cumparat apartamentul oare avea deja certificat?
Daca nu, unde trebuie sa ceara vanzatorul, ca el este proprietarul?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: laurentiuci , utilizator 14:06, 15 August 2013
certificatul energetic poate fi intocmit de orice firma sau persoana acreditata care detine un certificat de auditor energetic. costa in jur de 250-300 Eu, depinde de suprafata si poate influenta pretul achizitiei. cu cat clasa energetica este mai mare si pretul poate fi pe masura.
In conformitate cu disp Legii nr.372/2005, certificatul energetic al cladirii este un document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri.
Durata de realizare a unui certificat energetic este de 1– 2 zile pentru un imobil.,valabilitatea certificatului este de 10 ani de la emitere
Verificati la nivelul asociatiei de proprietari daca exista certificat de performanta energetica
Sunt persoane juridice si fizice specializate,competente a elibera astfel de documente
chiar daca are caracter informativ ptr obtinerea unui credit prin "prima casa" acest certificat este obligatoriu facand parte din documentele solcitate de banci.

[ link extern ]
[ link extern ]

in viitor se va solicita si acceptul vecinilor printre documentele obligatorii.
cyan a scris:



in viitor se va solicita si acceptul vecinilor printre documentele obligatorii.


Acceptul vecinilor referitor la intocmirea certificatului de eficienta energetica ?

a fost doar un "spirit"!:)
ma refeream la faptul ca uneori se cer documente inutile doar ptr a ne alinia la cerintele europene si a mai cheltui niste bani aiurea.
acest certificat energetic poate sa fie cel mult cu caracter de recomandare.
este problema cumparatorului sa se informeze si sa solicite orice document considera de cuviinta de la vanzator prin care sa dovedeasca starea achizitiei.
banca poate sa solicite documentele clasice ptr acordarea creditului,
din moment ce clientul acceseaza creditul si se obliga sa achite ratele care este problema bancii ca obiectul creditului nu are geamuri termopan? banca achizitioneaza locuinta sau clientul?
de ce nu se solicita si prezentarea unei expertize tehnice a cladirii?
din acest motiv am spus ca in viitor se va solicita si acceptul vecinilor!:)

Alte discuții în legătură

Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea ... PipEmilia PipEmilia Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea certificatului energetic? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament, dar nu am primit certificatul energetic și am nevoie de el. cine trebuia să mi-l dea: vânzătorul sau notarul? Erika_Erzsebet Erika_Erzsebet Bunā ziua,asi vrea sa vā întreb,am cumpārat un apartament,înscrierea cu notarul public a fost încheiat succes,dar ám nevoie de certificatul energetic ... (vezi toată discuția)