avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea ...

Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea certificatului energetic?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:57, 25 Noiembrie 2020
Anul constructiei nu are importanta. Este obligatoriu sa detineti certificat de performanta energetica pentru vanzarea sau inchirierea oricarui tip de apartament sau a locuintelor individuale in suprafata de cel putin 50 mp.

Legea 372/2005
Articolul 8
Cerințele stabilite în metodologie nu se aplică următoarelor categorii de clădiri:
a) clădiri și monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturală sau istorică deosebită, cărora, dacă li s-ar aplica cerințele, li sar modifica în mod inacceptabil caracterul ori aspectul exterior;
b) clădiri utilizate ca lăcașuri de cult sau pentru alte activități cu caracter religios;
c) clădiri provizorii prevăzute a fi utilizate pe perioade de până la 2 ani, din zone industriale, ateliere și clădiri nerezidențiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie;
d) clădiri rezidențiale care sunt destinate a fi utilizate mai puțin de 4 luni pe an;
e) clădiri independente, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp.

Articolul 22
(1) Pentru clădirile sau unitățile de clădire care se vând sau se închiriază, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat să pună la dispoziția potențialului cumpărător sau chiriaș, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificat, astfel încât acesta să ia cunoștință despre performanța energetică a clădirii/unității de clădire pe care urmează să o cumpere/închirieze, după caz.
(2) La încheierea contractului de vânzare-cumpărare, proprietarul are obligația de a transmite certificatul, în original, noului proprietar.
(3) La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligația de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va rămâne în posesia proprietarului.
(4) Contractele de vânzare-cumpărare încheiate fără respectarea prevederilor alin. (1) sunt supuse nulității relative, potrivit prevederilor Codului civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de receptie finala la casa noua DonaldAlex DonaldAlex Buna ziua, Am construit o casa de 50mp (39mp utili) care va fi locuita doar vara.Intrebare: Imi trebuie certificat energetic la receptia finala? Din lege eu ... (vezi toată discuția)
Certificat de performanta energetica bellefille bellefille Din 19 iulie conform legii,s-a instituit obligatia prezentarii Certificatului de Performanta energetica la vanzare a sau inchirierea unui imobil,si la ... (vezi toată discuția)
vanzare - cumparare imobill- este necesar certificatul energetic ? FlorinKPM FlorinKPM Buna ziua, Doresc sa vand o casa la țara, pentru acest lucru trebuie sa obtin un Certificat Energetic? (vezi toată discuția)