avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat de performanta energetica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat de performanta energetica

Din 19 iulie conform legii,s-a instituit obligatia prezentarii Certificatului de Performanta energetica la vanzare a sau inchirierea unui imobil,si la Aministratia Financiara odata cu inregistrarea contractelor.Am inteles ca exista immobile exceptate de la aceasta obligatie(situate in zone protejate,sau declarate monumente).Cum se face dovada ,la Fisc de exemplu,ca imobilul care face obiectul contractului este exceptat?
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 20:27, 13 August 2013
In cazul in care imobilul face parte din categoriile mentionate ,dovada se elibereaza de catre Comisia Nationala a Monumentelor Istorice si Patrimoniului din Romania
Nu se solicita certificat energetic pentru :
a) clădiri şi monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturală sau istorică deosebită, cărora, dacă li s-ar aplica cerinţele, li s-ar modifica în mod inacceptabil caracterul ori aspectul exterior;

b) clădiri utilizate ca lăcaşuri de cult sau pentru alte activităţi cu caracter religios;

c) clădiri provizorii prevăzute a fi utilizate pe perioade de până la 2 ani, din zone industriale, ateliere şi clădiri nerezidenţiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie;

d) clădiri rezidenţiale care sunt destinate a fi utilizate mai puţin de 4 luni pe an;

e) clădiri independente, cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 m2.

Comisia Nationala a Monumentelor Istorice si Patrimoniului din Romania nu elibereaza o astfel de dovada pentu toate cladirile.
Credeti ca un Certificat de Urbanism,care mentioneaza ca imobilul este situate intr-o zona protejata este acceptat?
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
bellefille, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de receptie finala la casa noua DonaldAlex DonaldAlex Buna ziua, Am construit o casa de 50mp (39mp utili) care va fi locuita doar vara.Intrebare: Imi trebuie certificat energetic la receptia finala? Din lege eu ... (vezi toată discuția)
Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea ... PipEmilia PipEmilia Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea certificatului energetic? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Urbanism martzipan martzipan Buna ziua. Vreau sa-mi consolidez casa in care locuiesc care se afla la mai putin de 100m de un monument istoric. Se cheama ca se afla in zona de protectie a ... (vezi toată discuția)