avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Proces de receptie finala la casa noua
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Proces de receptie finala la casa noua

Buna ziua,

Am construit o casa de 50mp (39mp utili) care va fi locuita doar vara.Intrebare: Imi trebuie certificat energetic la receptia finala? Din lege eu inteleg ca nu.
Legea 372/2005 Art. 8
Cerintele stabilite în metodologie nu se aplica urmatoarelor categorii de cladiri:
a) cladiri si monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturala sau istorica deosebita, carora, daca li s-ar aplica cerintele, li s-ar modifica în mod inacceptabil caracterul ori aspectul exterior;
b) cladiri utilizate ca lacasuri de cult sau pentru alte activitati cu caracter religios;
c) cladiri provizorii prevazute a fi utilizate pe perioade de pana la 2 ani, din zone industriale, ateliere si cladiri nerezidentiale din domeniul agricol care necesita un consum redus de energie;
d) cladiri rezidentiale care sunt destinate a fi utilizate mai putin de 4 luni pe an;
e) cladiri independente, cu o suprafata utila mai mica de 50 m2.

si legea 159/2013
art 13 (4) Nu se elaboreaza certificat pentru cladirile prevazute la art (8)
Cel mai recent răspuns: ion_raluca , utilizator 13:47, 16 Iunie 2014
Nu aveti nevoie de certificat de performanta energetica pt ca locuinta are suprafata utila sub 50 mp si este locuibila mai putin de 4 luni pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de performanta energetica bellefille bellefille Din 19 iulie conform legii,s-a instituit obligatia prezentarii Certificatului de Performanta energetica la vanzare a sau inchirierea unui imobil,si la ... (vezi toată discuția)
Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea ... PipEmilia PipEmilia Pentru imobile construite inainte te anul 1950 este necesar întocmirea certificatului energetic? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Certificat energetic pentru casa de vacanta kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, am construit o casa de vacanta de cca 100 m2 in comuna Marisel jud Cluj, am depus actele pentru efectuarea receptiei dar de la primarie ne-au spus ... (vezi toată discuția)