avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta teritorial sa judece o cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta teritorial sa judece o cerere de partaj

Buna seara ma numesc Monica as dori si eu sa va adresez o intrebare. Sunt divortata iar impreuna cu fostul sot avem un apartament drept comun care se afla in judetul Covasna.Eu in momentul de fata sunt recasatorita in judetul Constanta intrebarea mea este daca locuinta cu drept comun se afla in jud Covasna iar eu sunt casatorita in Constanta pot face partajul unde sunt casatorita adica Constanta ? va multumesc :






Cel mai recent răspuns: Laura Tolea , Avocat 18:43, 30 Mai 2012
Cerea de partaj se introduce acolo unde vi s-a desfacut prima casatorie.
Va multumesc de raspuns dar daca deschid procesul de partaj unde a fost desfacuta prima casatorie nu se poate face transferul in judetul actual dupa prima infatisare ?
Cererea de partaj avand ca obiect un imobil (apartamentul ) se depune la instanta in circumscriptia careia se afla imobilul. (art. 13 alin. 1 Cod procedura civila). Ati spus doar jud. Covasna, nu si orasul sau localitatea unde se afla imobilul ca sa va pot spune exact judecatoria competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)
Unde incep actiunea de divort? competenta teritoariala ionutniculae ionutniculae Buna ziua! Sunt despartit din anul 2011,iar la sfarsitul aceluiasi an \\"fosta\\" a plecat in Spania. Ultimul domiciliu comun a fost in jud. Suceava,dar eu ... (vezi toată discuția)
Divort mirela_feb mirela_feb buna ziua! am si eu o intrebare: sunt casatorita cu un barbat din brasov , eu sunt din moinesti jud bacau acum el vrea sa divorteze , noi ne-am casatorit la ... (vezi toată discuția)