avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate cinneva sa-mi dea un sfat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate cinneva sa-mi dea un sfat?

Buna seara
Lucrez cu contract de munca de un an de zile la un patron cu 3 angajati si pina acum 3 luni am primit drepturile banesti dar drepturile cuvenite pt luna ianuarie le-am primit dupa 3 saptamini de la data stabilita in contract ,adica 15. Pentru luna aprilie insa nu am primit inca nici un ban pina acum.Ce pot face cui sa ma adresez?Este vre-o lege ceva care sa il oblige pe patron sa isi respecte indatoririle contractuale?Am familie si datorii nu pot astepta sa il dau in judecata!
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 30 Mai 2012
Codul Muncii...
sesizati ITM-ul in raza caruia se afla sediul social al angajatorului.
@ stelamilea

1. Art.40 alin.2 C.mun.
Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
......
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
.....

2. pentru neplata salariului va puteti adresa ITM-ului si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat sa va plateasca salariile restante.
ITM-ul constata neplata salariului, dar nu-l poate obliga pe angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul neplatit constantin57 constantin57 Am fost angajat cu c.i.m perioada determinata 15-03-2013/15-09-2013.La data de 13-09-2013 am fost chemat sa semnez incetarea cim,am facut nota de lichidare am ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca piatraneamt04 piatraneamt04 nu am primit salar pt.2 luni si nici contract de munca !!! ce se poate face ?? dupa ce patronul ma dat afara dupa 10 luni . am fost sunat seara ca a doua zi nu ... (vezi toată discuția)
Intarzieri in plata salariului ghe_o ghe_o Am o intrebare in legatura cu ziua de plata a salariului.Trebuia sa i-au banii pe 25.07.2013 si nici azi 14.08.2013 nu am primit nimic.Intrebare mea este ce se ... (vezi toată discuția)