avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate prestatoare de servicii medicale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate prestatoare de servicii medicale

Buna ziua ! Ma poate ajuta cineva cu 2 probleme ? Ele ar fi : 1. O firma care are drept activitate prestarea de servicii medicale ,cod caen 8622 , poate avea si activitate comerciala ? Daca da , in ce procent ? 2 . Firma prestatoare de servicii medicale a oferit prin contract de comodat o parte din sediul sau catre o firma cu activitate comerciala . Facturarea utilitatilor ,apa , gaz , etc. se face catre firma cu activitate medicala . Cum poate firma comerciala sa-si treaca in contabilitatea proprie facturile utilitatilor ? Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: theya_05 , utilizator 16:15, 30 Mai 2012
Firma cu activitate medicala primeste facturile si le refactureaza firmei cu activitate comerciala. La contractul de comodat se face o mentiune in acest sens si la fiecare refacturare atasati si o copie a facturii de utilitati la care se refera. Sau, in baza contractului de comodat, firma cu activitate comerciala preia de la furnizorii de utilitati contractele pe numele ei. Asa ar fi cel mai corect. Doar ca,...., dureaza!
simiondan a scris:

1. O firma care are drept activitate prestarea de servicii medicale ,cod caen 8622 , poate avea si activitate comerciala ? Daca da , in ce procent ?


daca are in obiectul de activitate si codul caen al activitatii comerciale pe care urmeaza sa o desfasoare. daca nu, trebuie actualizat actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

firma administrare imobil ionela11 ionela11 Buna ziua, O firma care administreaza imobile cod CAEN principal 6823 a incheiat un contract prin care administreaza cladirea unei alte persoane ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)