În art. 291alin 3 indice 1 C pr. pen nu se prevede un astfel de termen, în care să se introducă o cerere de preschimbare.
Care ar fi motivul pt care aţi solicita preschimbare termenului acordat?
Din textul de mai jos reiese că preschimbarea ar putea fi cerută până la primul termen de judecată , altfel , dacă nu s-a făcut cerere până atunci , şedinţa se va ţine la termenul fixat .
Art. 291 alin 3 indice 3 : “Completul învestit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea părţilor, să preschimbe primul termen sau termenul luat în cunoştinţă cu respectarea principiului continuităţii completului în situaţia în care din motive obiective instanţa nu îşi poate desfăşura activitatea de judecată la termenul fixat ori în vederea soluţionării cu celeritate a cauzei. Preschimbarea termenului se dispune prin rezoluţia judecătorului, în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. Părţile vor fi citate de îndată pentru noul termen fixat.”
In cererea de preschimbare, trebuie neaparat sa motivez?
Daca da, motivul ca este prea departe termenul fixat , iar faptele s-au petrecut in urma cu 1 an jumatate si deja a trecut f.mult timp de atunci,
E OK?
Editat de moderator simonette12- am rugamintea sa nu mai citati in intregime pe aceeasi pagina mesajul la care va referiti si sa nu mai editati mesaje consecutive la interval de 10 min. , in conditiile in care aveti posibilitatea sa editati mesajul postat in 30 de minute de la publicare ( pct.2.6 si 2.9 din Regulament)
De principiu termenele se acordă la interval de 4-6 săptămâni, pentru a se păstra continuitatea completului de judecată și pentru a se realiza procedura de citare cu părțile implicate, care nu au termen în cunoștință.
Deasemenea dosarul va mai sta la grefier pentru a se redacta încheierea de ședință cam 3-5 zile până să fie transmis în arhivă unde părțile au posibilitatea să-l studieze.
Cu o săptămână înaintea termenului de judecată dosarul este luat din arhivă de către grefier pentru pregătirea ședinței, studiul de către judecător, etc.
Din această cauză părțile au la dispoziție un interval mai mic pentru a studia dosarul.
Nu cred că s-a acordat un termen mai indelungat de 6 săptămâni..
Date fiind cele menționate nu cred că demersul de a obține un termen mai scurt are șanse de reușită.