avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecata in fata Curtii de Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecata in fata Curtii de Apel

daca inculaptul face apel, la cat timp dupa ar putea fi prima sedinta la curtea de apel?o luna /doua sau variaza
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:06, 10 Iulie 2012
Durata pana la primul termen de judecata in apel variaza in functie de faptul daca apelantul este liber sau arestat, precum si de starea de libertate a celorlalti coinculpati daca exista.

Astfel, daca inculpatul este arestat dosarul va ajunge la instanta de apel si va primi termen de judecata mult mai repede decat in cazul in care inculpatul este liber, situatie la care mai adaugati si vacanta judecatoreasca.
Asa cum s-a spus, depinde de situatia inculpatului (arestat/sau nu). Daca nu este in stare de arest termenul este dupa vacanta judecatoreasca care este pana la 1 septembrie. Un exemplu concret este un recurs depus de mine in mai cu termen in octombrie.
este vorba despre un accident urmat de decesul ocupantei locului din dreapta fata. soferul implicat in accident este liber, urmeaza sa se pronunte mimeta in cateva zile si intrebarea este care ar fi termenul la curtea de apel, daca soferul face apel.
După expirarea termenului de declarare a pelului, se înaintează dosarul cauzei şi toate declaraţiile de apel instanţei superioare competente.Se fixează termen de apel şi se dispune citarea părţilor.
Inculpatul care este în stare de deţinere în mod obligatoriu.
Urmează să se verifice dacă sunt îndeplinite toate condiţiile pentru a se trece la judecarea apelului, dacă toate părţile au fost legal citate, dacă inculpatul arestat este prezent şi aistenţa juridică obligatorie este asigurată. Dacă aceste condiţii, ori una dintre ele nu este îndeplinită, cauza se va amâna până la îndeplinirea tutror condiţiilor. Dacă însă nu există niciun impediment pentru judecarea apelului , se va trece la judecată.
Deci nu există un termen precis, durata până la care se trece la judecată poate varia, fiind condiţionată de încdeplinirea mai multor condiţii.
daca judecatoria il gaseste vinovat in final,curtea de apel poate da un verdict opus?daca inculpatul se prezinta regulat, cate termene ar urma la curtea de apel?

Alte discuții în legătură

Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Inculpat arestat in alta tara Irina S. Irina S. Situatie inedita: Inculpatul isi alege aparator intr-un dosar penal. La un moment dat nu il mai cauta pe avocat. Intrucat inculpatul nu apucase sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Arestare dupa ultimul termen de judecata la instanta de apel? Marka Marka Buna ziua! Va rog, sa-mi spuneti daca ati auzit, sau daca cunoasteti cauza in care, dupa intrarea in vigoare a noilor coduri penale de la 1 febr 2014, s-a ... (vezi toată discuția)