as avea si eu o intrebare in legatura cu un contract de credit care a fost refinantat din o alta baca decat cea care la emis si dupa 4 ani imi vine somatie ca nu am achitat creditul de la un executor judecatoresc care zicea dansul caci este din partea unei firme de recuperari creante grup ama ceva de genul eu am inca cecul cu refinantarea cum pot proceda si este legal sa vina direct executor fara sa fi ajuns la vriun proces caci eu din cate stiu nu poti executa nimic fara o hotarare de instanta?sau ma insel va rog mult care stiti sa ma ajutati sa stiu cum pot sa rezolv problema.va multumesc
Contractul in sinea lui este TITLUL EXECUTORIU, cea ce ii da posibilitatea creditorului de a nu mai obtine Hotarare judecatoareasca, dumneavoastra trebuie sa faceti dovada platii sumelor care se cer in acea somatie.
De obiecei este legal ca executarea silita a contractelor de credit sa se faca fara hotarare judecatoreasca. Contractele de credit sunt de obicei titluri executorii.
In continuare, dvs. aveti doua alternative:
- amiabil, recuperatorul pentru banca initiala sa inteleaga ca a facut o greseala si ca executa un debit inexistent (stins prin plata in urma refinantarii), si sa renunte la executarea silita
- sa contestati executarea silita in instanta. aveti terme de 15 zile de cand ati primit somatia.
actiunea in instanta se numeste contestatie la executarea silita.
va urma un proces, cu taxe de timbru, dovezi, tot tacamul.
ar fi util sa aveti un avocat, materia executarilor silite este tehnica si plina de termene procedurale foarte importante.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Refinantare
newguy
Am facut o refinantare la o banca din Bucuresti. Cand am semnat contractul mi s-a explicat ca trebuie sa aduc adresele de inchidere de la cealalta banca unde ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata
iliuta.vali
buna ziua ,va rog sa ma sfatuiti in legatura cu problema mea.am un credit de nevoi personale la piraeus bank,credit care nu prea mai reusesc sa-l platesc nu ca ... (vezi toată discuția)