avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil cu clauza de abitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil cu clauza de abitatie

sotul meu a facut o refinantare pe care nu a putut sa o plateasca . acum avem o executare silita cu poprire de 1/3 din salariul pe care o plateste din aprilie. ne-a venit acasa o somatie de plata a sumei daca nu o platim ne obliga sa vindem casa. casa pe care o avem este cu habitatie cu socrii mei . este posibil sa pierdem casa?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:14, 10 Decembrie 2013
Este posibil (mai ales daca suma pe care o aveti de dat este mult mai mica decat valoarea casei).
si atunci cum ramane cu dreptul de abitatie in care se spune ca nu poate fi executa silit imobilul?
si mai am o intrebare ! daca totusi isi plateste creditul cu 1/3 din salariul de ce se pune in executare imobilul? cine hotaraste asta ? executorul sau banca?
Sunteti intr-o mica eroare. Nu plateste creditul ci este executat silit. Creditorul are dreptul sa isi indestuleze cat mai repede creanta, pentru asta poate executa succesiv sau concomitent orice bun al debitorului.
1) Sunt mai multe aspecte, intre care inscrierea dreptului de abitatie la CF. Exista aceasta notare la CF? Daca s-a facut inscrierea, este bine caci casa chiar daca se vinde, cumparatorul va trebui sa respecte dreptul socrilor de a locui acolo. Daca nu ati notat pana acum dreptul socrilor la CF, mergeti repede si faceti inscrierea, inainte sa primiti somatia de la executor.
2) Imobilul se pune in executare deoarece creditorul poate alege metoda de executare cu care se poate indestula mai mult si mai repede. Deci cine hotaraste, este banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Executare drept de abitatie ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta , o persoana are nuda proprietate pe un imobil, un tert are drept de abitatie, tertul are un credit la o banca , iar acest ... (vezi toată discuția)
Ipoteca - habitatie viagera EugeniaS EugeniaS Buna ziua! Eu impreuna cu sora mea detinem o garsoniera in care locuieste bunica noastra, avem contract cu clauza de habitatie viagera pentru ea. Sora ... (vezi toată discuția)