dariusnego a scris:
(...) Procesul trebuie sa imi vina acasa si pentru a putea plati doar jumatate trebuie sa platest in 24 de ore, dar intrebarea mea este daca regula asta se mai aplica chiar daca au trecut aproape 2 saptamani (sambata sunt 2 saptamani), decand am primit amenda dar procesul nu l-am primit inca? Va multumesc anticipat
HG 1391 _ regulam. aplic. oug 195
Art. 180. – (1) În cazul în care constata încalcari ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr.1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: (...),
posibilitatea achitarii de catre persoana fizica, în termen de cel mult 2 zile lucratoare a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, (...).
2 zile x 24 h = 48 ore
Art. 180. – (3) Atunci când contravenientul a fost sanctionat cu amenda, odata cu copia procesului-verbal (exemplarul nr.2), acestuia i se va comunica si înstiintarea de plata, în care se va face mentiunea cu privire la
obligativitatea achitarii amenzii la institutiile abilitate sa o încaseze, potrivit legislatiei în vigoare,
în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar urmând sa se procedeze la executarea silita.