avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... suspiciune lipsa bani din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

suspiciune lipsa bani din asociatie

Buna seara!! De cateva zile la o asociatie de proprietari cu 88 de apartamente s-a lansat zvonul ca nu avem platite apa si energia termica din luna august 2011. Toata lumea se agita,administratorul s-a internat in spital cand s-a lansat zvonul, iar prejudiciul se estimeaza a se ridica la 130000 roni. Ca proprietar fara nicio functie in consiliul de administratie ce pot face ? Pe listele afisate sunt restante sub 2000 roni. Daca mai aveti nevoie de alte lamuriri va rog sa intrebati.
Cel mai recent răspuns: vyobuz , utilizator 19:19, 7 Iunie 2012
va multumesc pentru sfaturi. Din cate am mai discutat cu alti care au patit ceva asemanator trebuie sa schimbam conducerea , sa facem o intelegere cu furnizorii pentru esalonarea datoriilor, angajarea unui avocat si efectuarea unei expertize contabile autorizate pentru instanta, dar mai intai trebuiesc recuperate actele de la administrator deoarece acum este internat la un spital de boli psihice.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari = presedintele acesteia ,detine autoritatea , limita de competenta si cadrul legal sa desfasoare acte/actiuni,cu scopul recuperarii documentelor detinute de administrator
Legal,documentele asociatiei de proprietari trebuie sa fie detinute la sediul acesteia si nu la domiciliul administratorului de imobil
E mult de spus ce trebuia sa se intample si nu s-a intamplat de vreme ce ati ajuns in aceasta situatie.
De urgenta:
- mergeti la toti furnizorii si luati de la ei un document scris cu restantele pe care asociatia le are la plata facturilor;
- faceti o copie a listelor de plata de unde rezulta restanta de la locatari;
- daca aveti cont in banca luati extrasul de cont.
- strangeti toate dovezile asupra fondului de rulment si de reparatii. Ideal ar fi sa aveti la indemana Registrele acestor fonduri.

Comitetul executiv sa faca o sedinta fulger la care sa estimeze prejudiciui si fuga-fuga:
- faceti o plangere penala administratorului;
- inscrieti privilegiul imobiliar pe apartamentul administratorului pe baza PV din sedinta comitetului.

Dupa toate acestea:
- incercati si adunati toata documentatia privitoare la situatia financiara a asociatiei;
- contractati o expertiza contabila.
- pe baza acestei expertize puteti sa-l dati in judecata pentru recuperarea prejudiciului.

Ideea e sa vedeti daca nu cumva si-a vandut apartamentul....!
Avand in vedere precizarea ca nu aveti nici o functie in comitetul executiv, toate actiunile spuse mai sus, trebuie gestionate de comitetul executiv condus de presedinte.
Am inteles ca administratorul este in spital, ca cenzorul este in statiune, dat mai aveti presedinte si membrii comitetului executiv. Acestia sa-si faca treaba. Apoi o sa se vindece si administratorul mai ales cand va afla ca are privilegiu pe apartament, plangere penala... Iar cenzorul o sa revina intr-o saptamana doua si-o sa contribuie la verificarea financiar-contabila.
Intre timp m-am mai documentat si cred ca si presedintele e vinovat de aceasta stare de fapt, sper sa fie din ignoranta si nu din complicitate. Se va alege un nou presedinte si sper sa conving adunarea generala sa angajeze un expert contabil sa lamureasca situatia. Administratorul nu si-a vandut apartamentul !!!! Si nici presedintele. Din ce am citit din legea 230 ei sunt cei care trebuie sa plateasca daca se constata delapidare. Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)
Nereguli la o asociatie de propietari caradis caradis buna ziua. de 3 luni sunt cenzor in cadrul unei asociatii. de la prima luna cand am verificat actele am sesizat nereguli, atat de legalitate cat si de calcul. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri in modul administrare apartamente de vacanta cicix cicix Sunt administratorul unei Asociatii de proprietari atipice - apartamente de vacanta . Exista restantieri care contesta anumite parti din cheltuieli si pe ... (vezi toată discuția)