avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Daca eu sunt unicul mostenitor al parintilor si succesiunea s-a facut bineinteles numai pe numele meu ,daca divortez sotul are vreun drept la apartamentul care face obiectul succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Cristina Gheorghe , Avocat 02:45, 21 Decembrie 2008
Buna ziua,

bunurile care se dobandesc prin mostenire nu sunt bunuri comune. In cazul dvs. asadar, bunurile mostenite numai de dvs. de la parinti nu se vor introduce la partaj intr-un eventual divort, ramanand proprietatea dvs. exclusiva.
avocat Boncu Constantin
Subscriu!
Bunurile dobandite de unul dintre soti ca urmare a deschiderii unei succesiuni vor avea regimul juridic al bunurilor proprii. Ca atare, celalalt sot nu va avea nici un drept asupra acestor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 La divort deci se imparte bunurile realizate impreuna si tot ce s-a mai facut in apt ...iar apartamentul nu se pune in discutie la divort ptr ca am act de unic ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)