avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garsoniera cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garsoniera cu chitanta de mana

Bunica mea a cumparat in anul 2003 o garsoniera de la o femeie de aceeasi varsta ,cu chitanta de mana.In chitanta sunt trecuti 2 martori dar decat cu numele si adresa fara cnp-uri serii de ci nimic pentru ca am incercat sa-i gasesc la politie din cauza fostului sot al doamnei care a vandut,unul dintre martori mai traieste, celalalt a decedat cat si femeia care ia vandut lui bunica.In perioada cand a vandut casa femeia aceeasta era divortata iar dupa aceea domnul acesta a venit la bunica la usa sa-i zica ca este proprietar ce sa faca in acest sens? Cum mai poate recupera bani sau casa ?
Cel mai recent răspuns: tory_tory , utilizator 03:01, 3 Iunie 2012
buna dimineata, da, chiar este o problema daca a trecut mai mult de 3 ani si nu s-a perfectat actele in forma autentica, mai mult decat atat spuneti ca si proprietarul a decedat.... rezolvarea problemei ar fi urmatoarea; sa contactati un av. si sa introduca in numele bunici dvs. o actiune la instanta in a carei raza se afla imobilul, prin care sa solicite o hotararecare sa tina loc de act autentic, urmand evident procedura legala, bunica dvs. respectiv dvs. fara a fi reprezentata de av. va fi imposibil.va va trebui si ceva bani pt. taxa judiciara si onorariu av. exzecutor, notar. bafta.
Interesati-va la directia de taxe si impozite locale pe numele cui este imobilul. daca este pe numele d-nei decedate va tb sa va judecati cu mostenitorii acesteia pe care tb sa ii gasiti dvs.
Ce sa faceti? Aprindeti doua lumanari la biserica, una pentru bunica, pt ca a cumparat cu chitanta de mana, alta pentru casa sau bani.
Probabil cand platea intretinerea cerea chitanta, dar cand a dat bani pentru o casa a mers pe "gentlemen's agreement"... Slabe sanse.
marfan a scris:

Ce sa faceti? Aprindeti doua lumanari la biserica, una pentru bunica, pt ca a cumparat cu chitanta de mana, alta pentru casa sau bani.
Probabil cand platea intretinerea cerea chitanta, dar cand a dat bani pentru o casa a mers pe "gentlemen's agreement"... Slabe sanse.
domnule marfan daca citeati cu atentie bunica nu a murit dar pot sa-i aprind lumanari pentru sanatate oricum va multumesc pentru ajutor!!!

Alte discuții în legătură

Cadru legal pentru obtinerea certificatului de proprietate tig33r tig33r Buna ziua as dori sa ma lamuresc cu o chestie.... Ambii bunici sunt decedati ei avand certificatul de proprietate pe numele lor, iar ca mostenitorii in numar ... (vezi toată discuția)
Daca nu am o locuinta imi poate lua copilul? Eleena87 Eleena87 Buna seara! Am o fetita de 1an si 8 luni,iar in urma cu 3 luni sotul meu a plecat.Acum eu vreau inainte de divort (suntem casatoriti) sa cer pensie ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren nicolpa nicolpa Mama a vandut un teren desi actul de proprietate e pe numele bunicii si al bunicului care a decedat.Vanzarea s-a facut in 2003 cu chitanta de mana,fara ... (vezi toată discuția)