avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intrebare referitor intermediere imobiliara.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intrebare referitor intermediere imobiliara.

Buna ziua,
Sunt o persoana care se ocupa cu intermedieri imobiliare.
Intrebarea mea este daca pot incheia un gen de contract de exclusivitate/comision cu un posibil cumparator/vanzator atata timp cat eu sunt persoana fizica si nu agentie imobiliara.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:06, 31 Mai 2012


Contractul de exclusivitate se incheie intre client si o singura agentie imobiliara si presupune acordarea exclusiva a dreptului de reprezentare in cazul unei vanzari, inchirieri sau cumparari.
Agentiile imobiliare profesioniste investesc bani si timp pentru a incheia (intermedia) tranzactia. De aceea, acestea sunt motivate de acordarea exclusivitatii. Spre deosebire de cazurile in care nu se incheie un astfel de contract, compania va investi mai multe resurse umane, materiale si logistica in vederea realizarii unei tranzactii rapide si profitabile pentru client.
In cazul exclusivitatii, agentia imobiliara isi prezinta punctual metodele de lucru si responsabilitatile, termenii contractului de exclusivitate fiind foarte clari exprimati.
In situatia in care o persoana fizica negociaza si incheie un contract respectiv isi asuma responsabilitatea in cadrul unui contract,respectiv realizeaza o activitate comerciala, trebuie sa se autorizeze mai intai ca PFA.deoarece contractul de comision este in mod evident un contract comercial.
incheierea unui asemenea contract fara ca persoana fizica sa fie autorizata poate atrage in anumite situatii,anumite sanctiuni si amenzi.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere geogeorge geogeorge poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament pongracz pongracz Buna ziua, daca am incheiat un contract de vizionare cu o agentie fara a plati sau incheia alt contract de rezervare pe un apartament specificat ex:1 si am ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara ContSters411362 ContSters411362 Buna ziua! M-am angajat de curand consilier juridic debutant la o agentie imobiliara. In aceste momente ma confrunt cu o problema, si anume: un client a ... (vezi toată discuția)