avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... date confidentiale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

date confidentiale

un cabinet medical poate furniza relatii referitoare la anumite manopere efectuate unui client altor persoane sau institutii?
Nu, fără acordul pacientului. Fiindcă cel care vine la un cabinet medical este un pacient, nu? NU este client:)
Sunt nişte prevedri prin noul cod civil , care detaliază aspectul.
Art. 74 , lit. g ,Codul civil :
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere drept martor leonardy44 leonardy44 Buna ziua! poate fi decazut din proba cu martor,un martor care are internare la sectia psihiatrie-diagnostic depresia? (vezi toată discuția)
Problema legata de pastrarea anonimitatii ? XmasterX XmasterX Buna ziua ! Ma intereseaza sa stiu daca prin publicarea pe internet a unor poze din curtea unui spital de psihiatrie in care apar si masini parcate ... (vezi toată discuția)
Poate fi filmata si difuzata la tv o persoana fara acordul ei? nicol70 nicol70 Ma confrunt cu o situatie cel putin bizara ! In urma cu 2 saptamani mi-am internat mama intr-un cunoscut spital din Bucuresti, intr-o stare destul de grava, ... (vezi toată discuția)