Sunt administrator la un bloc.De mai bine de un an am cerut presedintelui sa-mi dea hotararea judecatoreasca sa ma pot ocupa de depunerea documentelor pentru reabilitare cat si pentru incheierea contractelor de munca dar nu le-am primit.Am insistat mai mult si mi s-a spus ca nu o mai gaseste.Am mers la judecatorie sa iau o copie legalizata dupa hotarare si stupoare.Dosarul nostru care trebuia soutionat din Martie 1999 nu a fost solutionat.Avem statutul,avem asocierea avem C.I.F dar nu avem hotarare judecatoreasca. C.I.F s-a autorizat in baza legii 114/1996 nu in baza unei hotarari judecatoresti.
V-asi ruga sa ma ajutati .
Va multumesc
Am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca trebuie reluata toata procedura.
Eu ma intreb de ce nu a fost eliberat C.I.F in baza hotararii judecatoresti si sa dat in baza unei legi.
Art. 8. (1) Cererea pentru dobândirea personalităţii juridice a asociaţiei de proprietari împreună cu statutul, acordul de asociere şi procesul-verbal al adunării generale de constituire se depun şi se înregistrează la organul financiar local în a cărui rază teritorială se află clădirea.
(2) Statutul şi acordul de asociere se întocmesc în baza Legii nr. 230/2007.
(3) Acordul de asociere trebuie să conţină:
a) adresa şi individualizarea proprietăţii individuale, potrivit actului de proprietate;
b) numele şi prenumele tuturor proprietarilor;
c) descrierea proprietăţii, cuprinzând: descrierea clădirii, structura clădirii, numărul de etaje, numărul de apartamente structurate pe număr de camere, numărul spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, suprafaţa terenului aferent clădirii;
d) enumerarea şi descrierea părţilor aflate în proprietate comună;
e) cota-parte indiviză ce revine fiecărui proprietar din proprietatea comună.
(4) Asociaţia de proprietari dobândeşte personalitate juridică în baza încheierii judecătorului-delegat desemnat la organul financiar local de către preşedintele judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială se află clădirea.
(5) Încheierea se dă fără citarea părţilor şi este executorie.
(6) Încheierea este supusă recursului în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se judecă cu citarea părţilor.
Art. 9. Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire şi care nu şi-au dat consimţământul în condiţiile prevăzute la art. 7 se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi. Viitorul proprietar din condominiu solicită să devină membru al asociaţiei de proprietari prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere fără alte formalităţi.
Art. 10. Înscrierea în cartea funciară a proprietăţii individuale şi a condominiului se face potrivit dispoziţiilor legale în materie.
Art. 11. După înfiinţarea asociaţiei de proprietari aceasta se identifică prin denumire, adresa condominiului, încheierea judecătorului delegat sau orice alt document legal acordat la înfiinţare şi codul de identificare fiscală al asociaţiei. Actele care emană de la asociaţiile de proprietari vor cuprinde atributele de identificare.
H.G. 1588/2007
Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008
Intrucat nu aveti incheiat o hotarare judecatoreasca nu santeti "" legal "" Asociatie dar puteti deveni Asociatie daca depuneti formalitatile .
Spunetii presedintelui ca daca nu rezolva situatia "" Asociatia "" risca amenzi pt. munca la negru .
Asociatia a fost infiintata in anul 1999 si tot atunci s-a eliberat C.I.F. Eu sunt administrator de aproape un an,dar ma intreb de atatia ani nimeni nu a vazut ca nu exista hotararea judecatoreasca?Deseara vom avea sedinta si vom vedea ce hotarari se vor lua.Locatarii sunt foarte nemultumiti pt ca toti stiau ca suntem Asociatie de Proprietari.Sper sa gasim cea mai buna soultie.