avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament cumparat inaintea casatoriei cum se imparte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament cumparat inaintea casatoriei cum se imparte la divort

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare...daca am cumparat un apartament inainte de casatorie prin prima casa si este pe numele sotului, dar platit de amandoi in timpul casatoriei, in cazul unui divort ce se intampla?Ce drepturi am in acest caz ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Puteti solicita o despagubire pt perioada in care ati platit si dvs rate la acel apartament care e al sotului
In cadrul procesului de partajare a bunurilor, puteti dovedi prin proba cu martori sau prin anumite documente de plata contributia fiecaruia dintre dvs. la acel bun.Totodata, daca ceea ce prezentati este corect, iar sotul dvs. da dovada de bun simt, o recunoastere a contributiei comune v-ar ajuta! Succes!
Ca regula, nu aveti drept de proprietate asupra apartamentului dobandit de sot inainte de casatorie. Data dobandirii = data incheierii contractului de cumparare.

Nu are nici o importanta asupra proprietatii faptul ca platiti ratele impreuna. Pnetru contributia la rate, aveti cel mult un drept de creanta = despagubiri.
Dvs. aveti un drept de creanta pentru sumele platite de dvs.

Daca doriti sa devina bun comun, este de ajuns sa incheiati o conventie matrimoniala alegand regimul comunitatii conventionale si trecand imobilul in proprietatea comuna a sotilor.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. soțul meu a cumpărat cu fosta sotie prin credit ... Monesha Monesha Buna ziua. Soțul meu a cumpărat cu fosta sotie prin credit ipotecar apartamentul in care locuim acum. Apoi au divorțat. A trebuit să \"vândă\" ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)