Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare...daca am cumparat un apartament inainte de casatorie prin prima casa si este pe numele sotului, dar platit de amandoi in timpul casatoriei, in cazul unui divort ce se intampla?Ce drepturi am in acest caz ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
In cadrul procesului de partajare a bunurilor, puteti dovedi prin proba cu martori sau prin anumite documente de plata contributia fiecaruia dintre dvs. la acel bun.Totodata, daca ceea ce prezentati este corect, iar sotul dvs. da dovada de bun simt, o recunoastere a contributiei comune v-ar ajuta! Succes!
Ca regula, nu aveti drept de proprietate asupra apartamentului dobandit de sot inainte de casatorie. Data dobandirii = data incheierii contractului de cumparare.
Nu are nici o importanta asupra proprietatii faptul ca platiti ratele impreuna. Pnetru contributia la rate, aveti cel mult un drept de creanta = despagubiri.
Dvs. aveti un drept de creanta pentru sumele platite de dvs.
Daca doriti sa devina bun comun, este de ajuns sa incheiati o conventie matrimoniala alegand regimul comunitatii conventionale si trecand imobilul in proprietatea comuna a sotilor.
Regim matrimonial
sorina86
Buna ziua.
Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa.
As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)