ceva timp in urma am vandut un teren extravilan in suprafata de 400 mp .la momentul antecontractului de vanzare aveam in derulare un puz si avize ptr trecerea terenului in intravilan in interes propriu si personal, fara ca acest fapt sa faca obiectul contractului de vanzare final, si fara sa am un angajament scris sau verbal cu promitentul cumparator ptr definitivarea acestui puz.la data semnarii actului notarial , nu am avut cunostinta ca a fost emis un aviz de la raja cu 5 zile mai devreme decat semnarea actului notarial, prin care se arata ca exista o conducta de apa care afecteaza respectivul teren.acest aviz a fost ridicat , ca si celelalte de trebuinta ,de o persoana angajata care ni le a adus dupa ceva vreme, respectiv saptamini.persoana care a achizitionat acel teren a intentionat sa faca o constructie pe terenul respectiv, moment la care a aflat de acea conducta, motiv ptr care a facut plingere penala ptr inselaciune, si in momentul de fata organele de politie si parchet au dispus inceperea urmaririi penale ptr noi ca vanzatori.intrebare:este o cauza penala ce se intampla, sau este abuz ?noi am incercat sa ne intilnim cu acei cumparatori si am vrut sa le dam banii inapoi dar ei s au ridicat cu pretentii exagerate .
Poate fi înşelăciune în convenţii, dacă se dovedeşte că aţi cunoscut existenţa acelei conducte.
Dacă puteţi dovedi că avizul emis de regia de apă a ajuns la cunoştinţa dumneavoastră după încheierea contractului, atunci nu există elementul intenţional - nu puteaţi introduce pe cineva în eroare cu privire la un fapt care nici dumneavoastră nu vă era cunoscut.
SA FIM SERIOSI in contract se precizeaza categoria de foloisnta a terenului ca fiind extravilan arabil? Chiar nu vad unde este problema pentru ca nu cunosc sa existe o reglementare in domeniu cu privire la obligativitatea garantiei de a construi pe teren extravilan
Cu sau fara conducta sau alte vicii era important sa se analizeze categoria de folosinta si conditiile autorizarii de constructii pe acesta . Exista clar regelementare privind constructiile admise a fi amplasate pe teren extravilan
Maine vom acuza de inselaciune si pe vanzatroii de terenuri intravilane ca nu putem cultiva porumb sau floarea soarelui pe el?
Exista garantia de raspundere pentru vicii ascunse daca respectiva teava de apa impiedica cumva la utilizarea terenului conform destinatiei sale.
Ma intreb in cazul in care sub teren s-ar gasi vestigii arheologice si indiferent de categoria de folosinta a terenului tot despre inselaciune ar fi vorba?