avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... subproiectare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

subproiectare

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de o situatie: firma la care lucrez este proiectant general intr-o lucrare pe care au dat-o in sub-proiectare unei companii (1) - atat faza de Autorizatie de Constructie cat si Proiect Tehnic. Aceasta a dat-o in subproiectare altei companii (2), care la randul sau a dat-o in subproiectare unei companii (3). Lucrarea - faza de Autorizatie de Constructie- a fost executata - proiectata si predata catre noi, insa a aparut situatia aceasta: Proiectantul general (noi) si-a achitat obligatiile banesti fata de sub-proiectantul sau - compania (1), compania (1) fata de compania(2), insa aceasta din urma nu a mai platit proiectul companiei (3). In acest moment compania (3) a instiintat in scris toate celelalte firme implicate si autoritatile care ar trebui sa emita autorizatia de constructie despre faptul ca pana la achitarea completa a serviciilor de proiectare , pentru care sunt autori, isi pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuala asupra tuturor documentelor elaborate si predate si interzic utilizarea lor in orice scop ( obtinere avize, autorizatie etc). Noi ca si proiectanti generali cum putem folosi acest proiect - faza de autorizatie de constructie, in conditiile in care noi nu am avut contract decat cu sub-proiectantul (1) ? Vom putea prelua si face noi proiectul in urmatoarea faza de Proiect Tehnic fara a intra in conflict cu compania (3) sau avem nevoie de acordul lor?
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
cristinalauraconst, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinalauraconst , utilizator 16:35, 31 Mai 2012
Banuiesc ca aveti, in calitate de proiectant general, un contract cu una din institutiile statului nu?,
nu inteleg la ce institutie va referiti. Referitor la contract noi avem un contract cu prima firma de sub-proiectare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor lrc_dms lrc_dms Buna ziua Am colaborat ca proiectant (pe PFA) pentru o firma care a intrat in insolventa. Am avut o perioada de circa 1 an in care nu am incasat banii pe ... (vezi toată discuția)
Licitatii aranjate sau doar erori?!? (proiectare constructii) trandafir88 trandafir88 Firma la care lucrez intentioneaza sa participe la o licitatie prin care putem castiga un contract pentru eleborarea Studiilor de fezabilitate, Proiectelor ... (vezi toată discuția)
Bună, doresc sa fac o ușă de trecere în apartamentul vecin ... SimoRon SimoRon Bună, Doresc sa fac o ușă de trecere în apartamentul vecin prin balcon. Cum aflu ce tip de zid este, dacă pot sa sparg și în ce condiții? (vezi toată discuția)