Am si eu o intrebare legata de o situatie: firma la care lucrez este proiectant general intr-o lucrare pe care au dat-o in sub-proiectare unei companii (1) - atat faza de Autorizatie de Constructie cat si Proiect Tehnic. Aceasta a dat-o in subproiectare altei companii (2), care la randul sau a dat-o in subproiectare unei companii (3). Lucrarea - faza de Autorizatie de Constructie- a fost executata - proiectata si predata catre noi, insa a aparut situatia aceasta: Proiectantul general (noi) si-a achitat obligatiile banesti fata de sub-proiectantul sau - compania (1), compania (1) fata de compania(2), insa aceasta din urma nu a mai platit proiectul companiei (3). In acest moment compania (3) a instiintat in scris toate celelalte firme implicate si autoritatile care ar trebui sa emita autorizatia de constructie despre faptul ca pana la achitarea completa a serviciilor de proiectare , pentru care sunt autori, isi pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuala asupra tuturor documentelor elaborate si predate si interzic utilizarea lor in orice scop ( obtinere avize, autorizatie etc). Noi ca si proiectanti generali cum putem folosi acest proiect - faza de autorizatie de constructie, in conditiile in care noi nu am avut contract decat cu sub-proiectantul (1) ? Vom putea prelua si face noi proiectul in urmatoarea faza de Proiect Tehnic fara a intra in conflict cu compania (3) sau avem nevoie de acordul lor?
Drepturi de autor
lrc_dms
Buna ziua
Am colaborat ca proiectant (pe PFA) pentru o firma care a intrat in insolventa. Am avut o perioada de circa 1 an in care nu am incasat banii pe ... (vezi toată discuția)