avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 278^1 c.proc.pen.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 278^1 c.proc.pen.

Am si eu o nelamurire...

Din ce cauza nu se prea da castig de cauza plangelor contra ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata? Adica daca va uitati pe portalele de instante o sa vedeti ca rata de-a castiga pe un asemenea proces este undeva 1 la 20 (de cazuri).

Pateste ceva procurorul de caz? (bulina neagra?!) iar judecatorii nu vor sa isi supere colegii de la parchet (tot magistrati sunt si ei)?
Sau sunt (m-as indoi) atata de bine motivate/argumentate deciziile procurorului incat incat judecatorul ar fi dat aceeasi decizie?

Va multumesc
Ok, incercam altcumva: se intampla ceva unui procuror daca ordonanta lui ajunge sa fie anulata de catre judecator?
Nu se intampla absolut nimic acelui procuror, nu suntem la gradinita sa impartim bile negre si bile albe.
Nu sunt admise toate plangerile pe 278^1 pentru simplul motiv ca majoritatea procurorilor isi fac treaba. Care ar mai fi rolul procurorilor daca toata munca lor ar fi infirmata de catre judecatori?
Si stim prea bine ca cetateanului roman ii place sa se judece si are intotdeauna dreptate (fara exceptie), in consecinta se plange si de orice act facut in defavoarea lui, ori de cate ori legea ii ofera aceasta cale, de multe ori si cand nu i se ofera.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
ContSters178374, utilizator
Majoritatea plangerilor sunt respinse fie ca intimatii (infractorii ) au relatii , fie procurorul instrumenteaza dosarul pt. a scapa de el si judecatorul la fel . Liberul acces la justitie a fost din nou aproape eliminat de cand au interzis dreptul de a introduce recurs in baza art. 278 ind. 1 .
Tot nu inteleg pe un procuror care da 18^1 si scoatere de sub urmarire penala, in loc sa trimita dosarul in judecata. Cu ce e mai usor? Cunosc adica si cazuri unde cu 35-40 de zile de ingrijiri medicale persoana respectiva a fost scoasa de sub U.P ...
Ce ar avea de pierdut daca trimite cauza spre judecare?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
xuser, utilizator
Pe ROBERTA a vazut-o o lume intreaga furand si PARCHETUL i-a dat NUP ! ! ! In cazul meu sunt 9 agresori , probabil nu mai este loc in puscarii si costurile cu intretinerea lor sunt prea mari ( cica vreo 2300 lei / luna per capita !! ) . Procurorii si judecatorii de unde ar mai avea salarii uriase daca statul ( adica si ei , pt. ca EI sunt statul ) ar cheltui multi bani cu puscariasii ?! ... Cetateanul este doar fraierul care cotizeaza !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se trateaza un proces penal referitor la nup mihaela2007 mihaela2007 fostul sot mi-a facut o plangere care s-a soldat cu NUP, acum a facut o plangere in instanta impotriva acestui NUP,cum se trateaza un astfel de ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Tulburare de pos.distrugere- plangere imp.rez proc.-contest in anulare sstelian sstelian In baza unei aut.de constr.pe care am anulat-o in instanta,o firma a exacutat o constructie montare a doua magistrale gaz pe doua ptoprietati ce detin in ... (vezi toată discuția)