avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul de deasupra ma inunda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul de deasupra ma inunda

Vecinul de deasupra are probleme la baie si ma inunda saptamanal.
Am aplelat la bunavointa vecinului dar nu a dat nici un rezultat
Am incercat si cu asigurarea (apartamentul e cumparat cu credit imobiliar), dar din cauza unei clauze din contract nu am reusit sa fac nimic.
Unde sa ma adresez pentru a rezolva problema

Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 12:43, 23 Octombrie 2009
Unui instalator.
conform legii, este obligatia celui de deasupra (cel cu instalatia defecta) sa-si remedieze defectiunea, cautind un instalator, nu a dvs, ca victima a acestuia. puteti veni cu 1000 de instalatori la usa vecinului, daca nu vrea sa-i primeasca sau spune ca nu are bani sa-i plateasca (este o situatie posibila), nu veti rezolva nimic.
parerea mea este sa faceti o reclamatie scrisa la presedintele asociatiei (de preferinta in 2 exemplare, unul pt dvs, semnat si datat de primire) prin care sa-i solicitati interventia in rezolvarea problemei, aceasta fiind una din atributiile lui.
Buna seara.

Ar trebui sa-i faceti o notificare scrisa vecinului, pe care sa o trimiteti la acesta prin intermediul unui executor judecatoresc ( costa in jur de 50 de lei).
In acea notificare ii explicati ca daca nu isi rezolva problema in termen de ...sa zicem 30 de zile , il actionti in judecata.
In cazul in care nu se rezolva nici asa, nu uitati sa faceti niste poze, sa mergeti inca odata insotit de un martor la usa vecinului pentru a-i solicita s-si repare tevile.Ultima faza este procesul civil.
Succes!

av. Costi Boncu
ce trebuie (ce poate ) sa faca asociatia de proprietari in acest caz

ce cheltueli ar fi in cazul unui proces?
felix34 a scris:

faceti o reclamatie scrisa la presedintele asociatiei (de preferinta in 2 exemplare, unul pt dvs, semnat si datat de primire) prin care sa-i solicitati interventia in rezolvarea problemei, aceasta fiind una din atributiile lui.


Foarte interesant! Unde e stipulat in lege asa ceva?
Legea 230/2007:
Art. 31. -
(1) Preşedintele asociaţiei de proprietari reprezintă asociaţia în derularea contractelor şi îşi asumă obligaţii în numele acesteia. El reprezintă asociaţia de proprietari în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile iniţiate de asociaţie împotriva unui proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor.
(2) Preşedintele asociaţiei de proprietari supraveghează şi urmăreşte aplicarea hotărârilor adunării generale, respectarea prevederilor statutului şi acordului de asociere, precum şi aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, în funcţie de situaţie, poate propune comitetului executiv sau adunării generale, după caz, măsuri împotriva celor care nu respectă regulile, regulamentele, hotărârile şi deciziile asociaţiei de proprietari, conform prevederilor legale şi statutare.

Eu nu vad unde e obligatia presedintelui sa intervina atunci cand un vecin este inundat de cel de deasupra.

Alte discuții în legătură

Administratorul asociației de proprietari refuză să-mi încaseze plata întreținerii. cum se poate rezolva, având în vedere că am încercat și cu o cerere plimbată prin mai multe birouri? DAIO DAIO Administratorul asociatiatiei i-mi poate refuza plata intretinerii apartamentului ? Sunt casatorita in Grecia . In apartamentul meu locuieste mama mea care ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari magnifiq magnifiq Buna seara! Am si eu o problema: Stau la ultimul etaj si din cauza terasei se infiltreaza apa in casa.Domnul administrator o sa faca sedinta cu locatarii sa ... (vezi toată discuția)
Proces civil pierdut de asociatia de locatari simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Unul din propritarii unui imobil, da in judecata Asociatia de Locatari din care face parte ca din cauza faptului ca nu a ... (vezi toată discuția)