avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua ,am si eu o intrebare,sunt insarcinata,am avut concediu fara plata 3 luni,ma reantorc la locul de munca si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in ciuda ascestui concediu fara plata?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 14 Iunie 2012
Trebuie sa aveti realizate anterior nasterii copilului 12 luni consecutive de venituri impozabile.
CFP va afecteaza fiind luni in care nu ati realizat venituri.
Va multumesc pentru raspuns,totusi as dori sa mai intreb ,ma afecteaza in sensul ca nu mai primesc indemnizatie deloc sau as putea primi indemnizatia redusa cu 25% conform cu cele 3 luni de concediu fara plata?
Nu aveti cum sa primiti asa ceva : indemnizatie redusa cu 25% conform cu cele 3 luni de concediu fara plata

Legea este clara in privinta conditiei pe care trebuie s-o indepliniti ca sa putet beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc ,as dori sa mai intreb daca am dreptul sa-mi iau concediu cu risc maternal care sa fie platit (deoarece am o sarcina cu foarte mari probleme).
Da, aveti dreptul la concediu de risc maternal pentru acre o sa primiti indemnizatia aferenta ...Concediul de risc maternal se acordă în condiţiile prevăzute de O.U.G. nr.96/2003 şi este concediul pe care poate să îl solicite orice salariată care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare. De asemenea, poate solicita acest concediu orice salariată care alăptează copilul după efectuarea concediului de lăuzie şi informează angajatorul în scris cu privire la începutul şi sfîrşitul prezumat al perioadei de alăptare. Concediul de risc maternal se acordă pe durate ce nu pot depăşi 120 de zile calendaristice integral sau fracţionat.

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal Florin3030 Florin3030 In cazul in care imi iau concediu de risc maternal inainte de concediul prenatal, cuantumul indemnizaţiei fiind egal cu 75% din media veniturilor lunare ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc pentru alaptare andyc25 andyc25 Buna ziua, Am auzit de curand faptul ca o salariata poate obtine concediul de risc pentru alaptare dupa efectuarea concediului pre si postnatal care ... (vezi toată discuția)