buna ziua
va rog frumos sa ma indrumati in rezolvare problemelor pe care le am cu administratora si presedintele blocului
in nenumarate randuri administratora m-a jignit si m-a ameninta ca se infige in parul meu si ca imi face executare silita pe apartament
acum doresc sa vand apartamentul si nu vrea sa-mi dea adeverinta din care sa rezulte datoria pe care o am la cheltuielile de intretinere ,cumparatorul obligandu-se sa plateasca datoria la incheerea actelor de vanzare cumparare in fata notarului
a spus ca imi da adeverinta conditionat :daca platesc datoria la intretinere inclusiv pe luna mai,ca nu poate avea incredere in cumparator sau in mine ca se va achita aceasta datorie
iar presedintele nu a vrut sa-mi primeasca cererea pentru aceasta adeverinta
va rog dati-mi un sfat sa stiu ce ot face
va multumesc
2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea asociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.
Prin urmare, prezentati presedintelui aceste prevederile legale - desi ar fi trebuit sa le cunoasca - solicitati eliberarea adeverintei in care sa specifice datoriile pe care le inregistrati. In caz contrar amenintati-i cu plangeri si actiune in instanta pt daune.
am fost cu o cerere cum ati spus d-vs ,la presedintele blocului si la administratora,presedintele nu au vrut sa-mi primeasca cererea iar administratora a spus ca doar dupa ce platesc datoria la intretinere toata si pe luna in curs imi va da aceasta adeverinta
deci a conditionat eliberarea adeverintei.
va rog sa ma ajutati,sa ma invatati ce pot face.de cativa ani acesti oameni isi bat joc de mine cum vor.
va multumesc
Incercati sa rezolvati problema la notar. Faceti la notar un precontract de vanzare-cumparare cu viitorul proprietar. In baza acestuia viitorul proprietar sa mearga impreuna cu dv la asociatie si sa achite datoriile. Aceasta suma considerati-o ca pe un avans primit de dumneavoastra.
Asa ati achitat datoriile, viitorul proprietar face cunostinta cu cei din asociatie si va fi sigur ca nu apar alte datorii din partea asociatiei.
Asociatia va elibereaza adeverinta si notarul va incheie contractul de vanzare-cumparare asa cum ati prevazut in precontract.