avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STAMPILA DELEGATII EXTERNE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STAMPILA DELEGATII EXTERNE

Buna ziua tuturor,am si eu un ``of``.Angajatii mei lucreaza mai mult in strainatate(90%),facem prestari servicii automatizari,de cate ori vin din delegatie ,se plang si chiar ii cred,ca intampina in unele locuri dificultati foarte mari in a primi stampila pe delegatia cu care se duc si pe care trebuie sa o aduca stampilata de la firma unde este deplasarea,ca altfel nu se deconteaza ,zice contabila,corect,da?
Am facut o delagatie tradusa si in engleza (dedesupt de scrisul in romana),dar si asa au probleme.Si au dreptate,le zic strainii``daca asa este legea la voi in Romania,ce treaba avem noi in tara la noi sa respectam legea din tara voastra?`` Nu au dreptate?Trebuie sa le explice,altadata,stampila este doar la sediul firmei(am avut caz cand a fost la 200km de punctul de lucru,era o firma mare cu mai multe puncte)si doar directorul are drept stampila.Este groaznic,ce mai..
In Egipt,Iran,China,ce sa mai zic.Nu se poate face nimic?
In tara,da trebuie delegatie,asa e legea,asta e.Dar de ce sa obligam strainii sa respecte legea noastra in tara la ei?Angazatii au zis ca ei nu se mai injosesc sa se milogeasca de ei si vin fara stampile.Atunci ce fac?:sorry:
Cel mai recent răspuns: adriana m , utilizator 10:18, 1 Iunie 2012
Se poate deconta delegatia, doar sunt si alte acte care atesta faptul ca au fost plecati in perioada respectiva. Asa este in strainatate greu obtii o stampila. Am avut control de la finante si au intrebat de ce nu sunt stampilate delegatiile externe, le-am explicat cum sta treaba si au inteles.
Ma gandesc de asemenea daca e posibil sa se intocmeasca niste declaratii pe propria raspundere semnate de angajati care sa insoteasca delegatiile fara stampila din care sa rezulte ca au fost plecati in tara x in scopul y. Eventual sa pregatiti ceva standard (unde sa se si mentioneze ca desi au incercat sa obtina stampila nu au reusit) care trebuie doar semnat la intoarcere de angajati. Sa nu se piarda totusi foarte mult timp nici cu acest aspect. Hot 1860/2006 nu spune in mod expres ca se poate la delegatii, dar macar dovediti buna vointa si bunaintentie. E o parere.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
Claudyaa, utilizator
carsim4 a scris:

Se poate deconta delegatia, doar sunt si alte acte care atesta faptul ca au fost plecati in perioada respectiva. Asa este in strainatate greu obtii o stampila. Am avut control de la finante si au intrebat de ce nu sunt stampilate delegatiile externe, le-am explicat cum sta treaba si au inteles.


Da,aveti dreptate,dar am avut caz cand au pus stampila de la hotel si nu au vrut sa ia in considerare delegatia,cica ar fi fost in interes personal ,nu pentru firma.Parca s-ar fi dus in excursie in Iran!!!!.Declaratiile pe proprie raspundere,zice ca sunt valabile doar pentru tarile unde nu se face uz de stampile,in mod normal actele sunt valabile doar cu semnatura(care sunt alea nu stiu).Chestia asta cu stampilele in afara este o prostie,nu stiu ar trebui modificata cumva,dar cine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de deplasare Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Va rog ajutati-ma!am urmatoarea situatie:2 ingineri romani in China.Pe ordinul de deplasare firma chineza nu vrea sa isi puna stampila(situatie intalnita si la ... (vezi toată discuția)
Recunosterea divortului egiptean in romania andreeaciolacu andreeaciolacu Buna ziua, m-am casatorit cu un cetatean egiptean in romania in bucuresti la primaria sector 6 in anul 1998.ultimul meu domiciliu a fost constanta.am plecat ... (vezi toată discuția)
Ce pot deconta pe o delegatie externa? adriana m adriana m Buna ziua tuturor,lamuriti-ma si pe mine,va rog,daca am urmatoarea situatie ce fac,cum trebuie sa procedez: -am un angajat plecat in delegatie in China(fac ... (vezi toată discuția)