avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea introducerea pedepselor corporale
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

introducerea pedepselor corporale

Am urmatoarele propuneri inspirate din legislatia din unele tari arabe:

1. Pentru infractiunea de furt, pedeapsa sa fie taierea mainii. Se va folosi un cutit ascutit si va avea loc in public la fel ca in Arabia Saudita. Pedeapsa se va aplica indiferent daca hotul a furat o paine sau a furat 200.000 euro. Dar cel care a furat mai mult va mai face si inchisoare in afara de taierea mainii. In caz de recidiva, infractorului i se va mai taia si piciorul. Avantajele unei astfel de pedepse ar fi nu numai reducerea nr de furturi dar si prevenirea unor furturi prin faptul ca daca ai in jurul tau un om cu mana taiata stii ca e hot si o sa ai grija mult mai mare la geanta, portofel, etc.

2. Daca faci un accident rutier prin patrundere pe contrasens, pedeapsa sa fie taierea mainii (deoarece cu mana ai controlat volanul). Daca accidentul a avut loc si datorita vitezei excesive, pedeapsa sa fie si taierea piciorului (deoarece cu piciorul ai apasat pedala de acceleratie). Daca treci pe rosu sa-ti fie taiat piciorul. Avantajul ar fi reducerea drastica a numarului de accidente rutiere. Multora o sa le fie si frica sa-si ia permis, ceea ce ar insemna mai putina aglomeratie.

3. Pentru infractiunile minore, sa se renunte la pedeapsa cu inchisoarea si infractorul sa fie condamnat la un anumit numar de lovituri de bici in public. In asa fel infractorul ar putea sta in continuare cu familia sa, nu si-ar mai pierde serviciul iar inchisorile n-ar mai fi asa aglomerate. Asta doar pentru infractiunile minore. Pentru omor si celelalte infractiuni grave pedeapsa cu inchisoarea e mai potrivita.

4. Victima unui viol sa fie si ea condamnata, nu numai autorul violului, la fel ca in unele tari arabe daca se constata ca a avut si ea o vina pentru ca a fost violata. Pedeapsa sa fie intre 100 si 200 de lovituri de bici.

Cred ca Uniunea Europeana nu s-ar opune unor astfel de pedepse daca parlamentul nostru ar introduce propunerile mele in codul penal deoarece UE interzice doar pedeapsa cu moartea (care ar urma in continuare sa fie interzisa) si pedepsele inumane si degradante (nu cred ca poate fi cazul de pedepse inumane in propunerile mele, mai degraba e inuman sa sechestrezi pe unu ani de zile in puscarii in care dorm 4 intr-un pat decat sa-i dai lovituri de bici, multi sunt sigur ca ar prefera loviturile de bici decat sechestrarea).
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:12, 31 Mai 2012
Domnule, sunteţi pus pe glume tare rău . Sincer, sunt nişte propuneri atât de naive , încât mă întreb serios dacă într-adevăr aşa gândiţi, sau doriţi să ne delectaţi cu nişte glume .
Mie îmi sună sinistru în primul rând o parte din propunerile dvs. ,,legislative,,. Îmi şi imaginez , la câţi hoţi sunt în ţara asta, numai ciungi , şi la câte reguli de circulaţie se încalcă, numai persoane fără picioare.
Lovituri de bici, ziceţi? Dar ce, ne întoarcem în evul mediu?
Iar victima violurilor de ce să fie pedepsită, ce vină o avea?
În fine, sigur UE ar fi foarte încântată , că duce lipsa de propuneri legislative.
Sper să n-ajungeţi prin parlament vreodată ....doamne fereşte !
legally_aid a scris:

Îmi şi imaginez , la câţi hoţi sunt în ţara asta, numai ciungi , şi la câte reguli de circulaţie se încalcă, numai persoane fără picioare.


Faceti presupunerea ca nr. de hoti o sa ramana la fel de mare si nr. soferilor indisciplinati la fel de mare. Eu zic ca hoti nu prea ar mai fi, nr. soferilor s-ar reduce foarte mult (multi n-ar mai avea curaj sa sofeze), iar cei ce ar avea curaj sa sofeze in continuare ar conduce foarte prudent.


Lovituri de bici, ziceţi? Dar ce, ne întoarcem în evul mediu?


In SUA sunt pedepse mult mai de evul mediu, ca scaunul electric, gazare, injectie letala, spanzurare. Eu nu am propus asa ceva.


Iar victima violurilor de ce să fie pedepsită, ce vină o avea?


[ link extern ] /

Subiectul este (cel putin) absurd si nu poate genera o dezbatere in adevaratul sens al cuvantului. Nu pe un forum de specialitate, nu in Romania si nu intre oameni sanatosi.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extradarea cetatenilor romani domiciliati in romania care detin si cetatenia rep moldova Vianmi Vianmi In ce instanta se precauta cererea de extradare si care ar fi motivele de respingere a cererii de extradare . (vezi toată discuția)
Aberatiile codului penal alina_25 alina_25 Daca o persoana X comite tot felul de furturi marunte sa zicem in numar de 15(rufe mancare diverse obiecte cu valoare redusa etc) aceasta risca prin ... (vezi toată discuția)
Contopirea valentinovlt valentinovlt vărul meu a fost condamnat la 4 ani cu executare in Romania ptr infractiunea de viol. Dupa ce a fost condamnat a fugit din țară. Dupa 3 ani de fugă a fosr ... (vezi toată discuția)