avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa stiu daca merg in alta localitate ,pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa stiu daca merg in alta localitate ,pot divorta ,avind si un copil

buna seara ,sint coca ,vreau sa divortez ,deoarece nu ne mai intelegem . Avem un copil de 2 ani si 7 luni ,as vrea sa nu divortez unde sint acum ,de fel sint din Constanta as vrea acolo , se poate daca ma ia cineva in spatiu si cu viza de flotant .iar copilul as vrea sa ramina cu mine .deoarece tatal mai consuma bauturi alcolice si e si operat la cap . vreau cit mai mult sa imi protejez copilul
nu stiu cum sa fac si ce sa fac
vreau sa mai stiu daca e obligat sa plateasca pensie la fata ,pentru ca eu nu as vrea .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danamatea , utilizator 20:35, 31 Mai 2012
buna seara ,
actiunea de divort este personala si o puteti intorduce dosar la domiciliul comun al partilor doar in situatia in care nici una din parti nu mai domiciliaza acolo.In ce priveste pensia este obligatorie fiind un drept al minorului la care nu puteti renunta dupa bunul plac .
bafta .
Competenta de solutionare a actiunii de divort este judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Prin urmare nu conteaza unde va mutati dvs. Ca sa va judecati la Constanta ar trebui sa locuiasca si sotul acolo, la acea adresa, pentru o perioada de timp.

In privinta pensiei de intretinere, aceasta reprezinta un drept personal al copilului de care dvs ca mama nu puteti dispune, in sensul de a nu o primi.

Copilul va avea cel mai probabil domiciliul stabilit la dvs.
instanta competenta sa pronunte divortul este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
pensia de intretinere este dreptul copilului, dvs nu puteti renunta la acest drept pt ca nu va apartine; in situatia in care el alege sa nu plateasca si dvs nu il obligati, abia atunci se poate spune ca renuntati dvs la acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara patricia15 patricia15 Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila fara partaj, copil rezultat din casatorie andreeablack666 andreeablack666 Buna ziua/seara. Sotul meu este din Braila iar eu sunt din Iasi si dorim sa divortam (este de comun acord). Ne-am casatorit in octombrie 2008, in ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Divort Annna19 Annna19 Buna seara. As vrea sa divortez si am un copil de 5 ani. Sotul nu se ocupa de copil, bea constant, este violent verbal, ma ameninta ca imi ia copilul si ca ma ... (vezi toată discuția)