avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament ??

Am o intrebare , va rog daca ma poate cineva lamuri !?
am o vecina singura care n-are pe nimeni si detine o locuinta alaturi de-a mea ,......., locuinta ei find destul de veche a inceput sa se darame ,.........., ca atare a venit si mi-a facut o oferta :
sa-i repar casa iar dupa moartea ei totul imi va lasa pe testament mie ! specific ca doamna respectiva n-are copii , n-are nici sot ci doar ceva nepoti si 2 surori !
as dori sa stiu daca acest testament poate fi atacat de respectivele neamuri ale dansei ! Initial mi-a propus sa-mi faca act de vanzare cumparare ,......, am fost la notar dar acesta costa destul de mult si tinand cond si de costurile pe care le voi avea la reparatia casei ,........., va dati seama ! asa un testament costa doar 100 de ron !
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 02:38, 1 Iunie 2012
Testamentul este nesigur din cauza ca poate fi revocat oricand de catre testatoare.
Cum vi s-a spus mai sus,testamentul poate fi revocat,asadar va supuneti unui risc imens. Stiu ca e costisitor,dar incheiati contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pentru doamna in cauza (banuiesc ca si dumneaei ar dori sa aiba siguranta ca nu va fi data afara din imobil).

Sau incercati un contract de donatie,deasemenea cu clauza de uzufruct viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Vecina mea dorește să-mi lase apartamentul în schimbul întreținerii, cu condiția ca tot ea să fie proprietară până decedează. ce contract putem face astfel încât și eu să fiu asigurată? URIAS URIAS Buna ziua, Vecina mea, in varsta de 80 de ani, doreste sa imi lase mie apartamentul in schimbul intretinerii. Nu mai are rude de nici un grad. Dorinta cea mai ... (vezi toată discuția)