avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere

Buna ziua! Am 26 ani si nu am fost recunoscut de tatal meu natural in acte,ci de cel vitreg iar acum as dori sa ma recunoasca cel natural.Cum si unde as putea rezolva, si de ce acte as avea nevoie????
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:35, 31 Mai 2012
Formulati actiune in instanta pentru stabilirea paternitatii in care solicitati sa se constate ca paratul este tatal dvs biologic si ca numele acestuia sa fie trecut in certificatul dvs la rubrica "tata".

Va trebui sa faceti dovada ca pretinsul tata a convietuit cu mama dvs in perioada timpului legal al conceptiei cuprins intre a trei sute si a o suta optzecea zi dinaintea nasterii dvs. Aceasta dovada o faceti cu martori, eventual inscrisuri.

Proba decisiva va fi insa o expertiza ADN care sa stabileasca cu certitudine ca paratul este tatal dvs.

Actiunea o puteti formula oricand. ea nu se prescrie tot timpul vietii dvs, dar odata cu trecerea timpului vei face mai greu probele in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Proces de paternitate intentat de mama ContSters218056 ContSters218056 In ce termen de la nasterea copilului , o mama poate solicita recunoasterea paternitatii de catre tatal biologic :-/ Ma refer la tatal care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)