Buna seara.
Bunica sotului meu,pe vremea cand traia si bunicul le-a dat socrilor mei un act de vanzare-cumparare cu clauze de intretinere.Dupa moartea bunicului ginerele bunicilor a obtinut o procura de la bunica prin care a reusit sa ii dea in judecata pe socrii mei cerand rezolutiunea actului de proprietate.(mentionez ca bunica are probleme psihice,momentan fiind internata intr-o clinica de psihiatrie).Cand bunica a aflat ce se intampla mi-a spus ca vrea sa mearga la tribunal sa renunte la judecata.La sfatul unui avocat am completat o asemenea cerere si am mers la tribunal impreuna cu sotul si bunica sa o depunem.I-am explicat grefierului de ce veniseram,a intrebat-o pe bunica , care i-a spus ca nu vrea sa "strice" nici un act si a pus-o sa semneze cererea.Stiind ca procura data unchiului a fost semnata cu amprenta(are pensie de nevazator,dar vede cu un ochi),am intrebat grefierul cum trebuie sa semneze sa fie in regula avand in vedere ca are scoala si stie sa se semneze.Acesta mi-a spus sa semneze cum poate iar daca este nevoie sa o ajutam.Eu am ajutat-o sub privirile grefierului dupa care am depus cererea.
Problema este ca unchiul sotului a depus o plangere penala la Parchet in care ma acuza de fals privind identitatea(art. 293 C Penal).
Este justificata aceasta plangere?Cum as putea sa am de suferit in acest caz?Sunt vinovata de ceva?
Eu nu am antecedente penale si in prezent sunt studenta la Drept.Nu as vrea sa intampin dificultati in viitoarea mea cariera juridica.Ce pot sa fac?
Mostenire
ContSters432817
Buna ziua,soacra tatalui meu,bunica mea, a decedat in urma cu cativa ani iar in urma ei a ramas o casa si niste hectare de pamant.Impartirea s-a facut verbal ... (vezi toată discuția)
Act de intretinere
maria26
Buna seara! Bunica sotului meu are 91 de ani si este bolnava, nu mai este prea lucida si vrea sa ne lase averea ei mie si sotului (nepotul ei). Soacra are ... (vezi toată discuția)