avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri detinuti politici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri detinuti politici

mai sunt cateva zile pana cand eu impreuna cu mama si fratele meu mai putem depune actele/dosarul pentru a cere despagubiri morale in baza legii 221/2009.
tatal meu a fost detinut politic -inchis in anii 60 la gherla.
abia acum cateva luni am obtinut partea tatalui din casa confiscata in 1958 -casa este acum o darapanatura fara valoare - as putea cere despagubiri materiale pentru ca aceasta casa, datorita jocului de-a v-ati ascunselea- "va dam casa nu va dam casa"- a ajuns asa, o ruina de nelocuit?- as putea cere inapoi chiria pe care am platit-o timp de 50 de ani pe partea confiscata ?- am avea sanse sa primim despagubiri morale pentru toti acesti ani de suferinta in care am fost exclusi din societatea celor cu"drepturi"?- exista vreo sansa ca o alta lege sa fie aprobata in viitor- caci aceasta lege 221 - cu modificarile ulterioare ale art 5 lit.a- este dupa parerea mea meschina si abuziva reducand totul la niste despagubiri de tot rasul-?- ce ar trebui sa facem?- sa incercam acum sau sa asteptam?- sincer vorbind cele cateva mii de euro aruncate in batjocura si care sunt departe de a ne despagubi pentru viata plina de frustrari pe care am dus-o sau pentru ca tatal nostru a murit mahnit in 1990 vazand ca de fapt "nimic nu s-a schimbat in bine"mi se par de neacceptat mai ales ca am inteles ca vor martori, vine ministerul de finante sa se planga ca nu are bani de dat-esti la mana judecatorului care apreciaza el asa "din ochi" cantitatea si gradul suferintelor indurate. as dori ca suma sa fie consistenta ca sa simtim ca dragii de ei-guvernul, ministerele, justitiile si alte"autoritati" transpira un pic si sunt usturati la...punga.
oare ar fi posibil asa ceva intr-o zi sau toti cei care au fost inchisi asa cum a fost tatal meu si au zacut in celule infestate cu sobolani, cu apa rece pana la genunchi, -ma refer la acei cativa care inca supravietuiesc si care acum sunt in
jurul varstei de 80 de ani- se vor duce de pe lumea asta inca asteptand ca sa li se faca dreptate?
Cel mai recent răspuns: ADR13 , utilizator 19:42, 5 Iunie 2012
Cititi aici :

[ link extern ]
multumesc"daunemorale"- citisem deja ceea ce se scrisese pe forum-ma refer si la "discutia "dintre dvs si tanarul/tanara care in final v-a spus ca tatal lui/ei va lua legatura cu dvs. numai ca atunci era prin 2009-2010- acum se pare ca partea cu daune morale a legii 221 este considerata neconstitutionala si nu se mai poate face nimic- asa ca voi astepta sa vad daca propunerea cu privire la despagubiri morale - cea care a trecut de senat va trece si de...altii- va trimit aici cateva linkuri - poate va lamuriti dvs ce balmajesc avocatul poporului, ministerul de finance s.a.m.d- si-mi explicati si mie ca eu tot nu pricep---oricum cred ca e deja tarziu pentru a mai face ceva acum- caci 6 iunie bate la usa!(ziua ultima pentru a inainta dosarul)

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Stimată doamnă,

Exact cum ați observat și dvs, în momentul de față nu mai există cadrul legal necesr introducerii unor acțiuni privind daune morale cerute de foștii condamnați politic, sau de succesorii acestora.

Au fost pronunțate atât Deciziile de neconstituționalitate amintite, cât și un RIL care împiedică acordarea de despăgubiri morale pe temeiuri de drept comun - art. 504 Cod procedură penală, răspunderea comitentului pentru prepus...

Dacă puteți cere daune materiale, acestea sunt posibil de acordat, însă, pe ceea ce a mai rămas în vigoare din Legea 221.

Cu stimă.

multumesc domnului avocat andrei grigor...- ma gandeam eu ca nu mai sunt multe de facut pe baza legii 221-nu stiam de acel RIL -multumesc inca o data
D-le av. Andrei Grigor, aveti cumva un numar al RIL care impiedica promovarea actiunii pentru daune morale pe dreptul comun ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 elafinta elafinta Buna seara! Va rog sa-mi dati si mie o indrumare referitor la aplicabiliatea acestei legi. Din cate am aflat Curtea Constitutionala s-a pronuntat la ... (vezi toată discuția)
Speta legea 221/09 MihaiBucur MihaiBucur Eu am formulat actiune cu 4 capete de cerere pe Legea 221: 1) Constatarea caracterului politic al condamnarii autorului meu, care de drept se incadra in ... (vezi toată discuția)
Masuri reparatorii pentru urmasii detinutilor polici visinica visinica Buna seara, Tatal meu a fost condamnat politic si complementar interzicerea unor drepturi si confiscarea averii. Ce demersuri se pot face pentru ... (vezi toată discuția)