Daca am, ca persoana fizica, o datorie aflata acum in sarcina ANAF (a fost predata de catre o alta institutie publica, spre recuperare) si nu dispun de bani sau bunuri pentru a o acoperi, cum procedeaza ANAF pentru executarea silita?
Mai exact, cum verifica periodic ANAF daca am venituri sau bunuri care pot fi executate? Face vizite la domiciliu, solicita date altor institutii (care?), cum afla situatia mea financiara?
Iar daca persoana nu va fi gasita nici avand masina, imobile, etc? Si nici daca are salariu sau alte venituri? Ce se intampla cu datoria? Se poate solicita inghetarea penalizarilor, sau se calculeaza continuu?
exista penalizari si dobinzi de intirziere ce pot fi percepute pina la finalizarea executarii silite. prescriptia este de 5 ani (incepind cu 01.01 a anului urmator celui in care s-a nascut creanta) isna in practica termenul se intrerupe periodic, prin somatia de plata comunicata de ANAF.
Cu alte cuvinte, in practica, spuneti ca inceputul termenului de prescriere se va considera la fiecare somatie emisa de ANAF? Deci se poate prelungi mult mai mult decat cei 5 ani calendaristici teoretici, am inteles bine?
Datorii la anaf
rastep
Buna ziua,
Am avut un PF in 2008 iar din 2009, cand l-am inchis, am ramas cu niste restante la ANAF . Aprox. 8000 de lei.
Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)