avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate fi repusa pe rol o cauza in care instanta a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate fi repusa pe rol o cauza in care instanta a constatat ca a intervenit perimarea?

doresc sa fiu ajutat in cea ce priveste " se poate repune pe rol de judecata o cauza care a fost hotarata ca PERIMATA , in cat timp si ce art.din cpc.? " multumesc
Cel mai recent răspuns: taur36 , utilizator 22:01, 1 Iunie 2012
Daca exista o hotarare ramasa definitiva care constata perimarea, in cest caz nu se poate pune problema unei repuneri pe rol.
Se poate formula o noua cerere de chemare in judecata, fiind aplicabile si prevederile art. 254 alin 2 Cod de procedura civila:
"Cand, insa, se face o noua cerere de chemare in judecata, partile pot folosi dovezile administrate in cursul judecarii cererii perimate, in masura in care noua instanta socoteste ca nu este de trebuinta refacerea lor."
va multumesc ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza perimata - se poate repune dosarul pe rol? gigelas gigelas Buna ziua, In cazul in care intr-un dosar,s-a dat perimarea cauzei,se mai poate repune acel dosar pe rol,ori se mai poate indroduce alta cerere similara cu ... (vezi toată discuția)
Actiune "perimata". ce mai pot face? eusaisapte eusaisapte Instanta a falsificat hotararea de suspendarea actiunii apoi a falsificat hotararea de admiterea exceptiei perimarii. Dovada e banala: instanta a incalcat ... (vezi toată discuția)
Dosar suspendat, urmeaza perimarea Bogdan_55 Bogdan_55 Buna ziua cine ma poate ajuta va rog am si eu un dosar pe rol care a fost suspendat timp de 1 an pana in 08.05.2008 din cate am inteles eu acum intreband in ... (vezi toată discuția)