Instanta a falsificat hotararea de suspendarea actiunii apoi a falsificat hotararea de admiterea exceptiei perimarii. Dovada e banala: instanta a incalcat legea in flagrant privind perimarea
In prealabil instanta a falsificat hotararea de admiterea exceptiei de necompetentanta teriroriala si a plimbat dosarul 3 ani prin tara dupa care s-a intors la aceeasi instanta prin ICCJ...
Instanta a hotarat ultima data "Admite excepţia perimării şi constată perimată acţiunea. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare"
Inafara de recurs ce alte actiuni mai pot face?
EDIT 1: vad ca pot reintroduce chemarea in judecata:
Art. 254 din VCPP
Perimarea are drept urmare ca toate actele de procedura facute in acea instanta nu-si produc efectele. Cand, insa, se face o noua cerere de chemare in judecata, partile pot folosi dovezile administrate in cursul judecarii cererii perimate, in masura in care noua instanta socoteste ca nu este de trebuinta refacerea lor.
Cum se poate prescrie vreodata daca nu este culpa mea? Dreptul material mi l-am exercitat la termenul la care am introdus prima actiune si nu consider ca introducerea noii actiuni inseamna ca am introdus-o prima oara, ci am reintrodus-o pe prima care a fost introdusa la termen.
In rest termenele exista "legal" ca sa prosteasca lumea si cica asta se numeste administratia justitiei.
Cf. art. 21 din CR nu exista termene ceea ce oricum demonstreaza judecatorii prin faptul ca nu le respecta (de redactare, de celeritate s.a.m.d.)
De prescris, daca s-a prescris va constata instanta si nu dvs.perimarea nu intrerupe/suspenda prescriptia.Prescriptia se suspenda conform art.2.532-2.536 NCC,iar de intrerupt se intrerupe conf.art.2.537-2.543 NCC.Termenle la care va referiti sunt de recomandare, ca atare nu sunt obligatorii ptr.instanta.In afara de recurs mai puteti formula contestatie in anulare(art.503-508 NCPC) sau revizuire(art.509-513 NCPC) daca va incadrati in motivele prevazute ptr. aceste cai extraordinare de atac.
Perimare, urmari
leusan
in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul?
Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)