avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inregistrare societate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inregistrare societate

Buna ziua,

Daca am cerere inregistrare societate si declararatiile asociatilor din luna a 2-a 2012 pt infiintarea unei firme noi, mai pot fii depuse luna viitoare la reg. com ???

Dosarul il am complet, ma intereseaza daca mai sunt valabile pt registrul comertului cererea de inregistrare si declaratiile.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 06:55, 20 Iunie 2012
Teoretic, exista un termen de 15 zile de la incheierea actului constitutiv pentru inmatricularea societatii in registrul comertului - art. 36 din Legea 31/1990. Dar art. 47 din aceeasi lege prevede o serie de situatii cand se poate cere inmatricularea si dupa acest termen:
(1) In cazul in care fondatorii sau reprezentantii societatii nu au cerut inmatricularea ei in termen legal, oricare asociat poate cere oficiului registrului comertului efectuarea inmatricularii, dupa ce, prin notificare sau scrisoare recomandata, i-a pus in intarziere, iar ei nu s-au conformat in cel mult 8 zile de la primire.
(2) Daca, totusi, inmatricularea nu s-a efectuat in termenele prevazute de alineatul precedent, asociatii sunt eliberati de obligatiile ce decurg din subscriptiile lor, dupa trecerea a 3 luni de la data autentificarii actului constitutiv, in afara de cazul in care acesta prevede altfel.
(3) Daca un asociat a cerut indeplinirea formalitatilor de inmatriculare, nu se va mai putea pretinde de nici unul dintre ei eliberarea de obligatiile ce decurg din subscriptie.

Practic, depinde de fiecare ORC asa ca cel mai bine ar fi sa se verifice acest lucru direct la ORC.
Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi infiintare srl pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua Aveti idee care sunt pasii pentru infiintarea unui SRL?Cei de la Registrul Comertului m-au \"sfatuit\" sa imi fac o programare la ei, sa imi ... (vezi toată discuția)
Acte pentru infiintarea unei societati Am nevoie de citeva informatii intr-o problema de natura comerciala. Daca doresc sa infiintez o societate comerciala (al carei obiect de activitate sa fie ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie semnarea de catre toti actionarii a actului constitutiv actualizat la schimbarea formei juridice din sa in srl? ddorel_58 ddorel_58 Buna tuturor, Printr-o hotarare extraordinara a actionarilor s-a hotarat cu majoritate de voturi schimbarea formei juridice a societatii, din SA in SRL si s-a ... (vezi toată discuția)