Parintii mei au construit o casa tip duplex, pt. mine si fratele meu. Totul este pe numele lor. Am convenit ca partea mea s-o vand, sau sa obtin un schimb, pt. ca locuiesc deja in alt oras. Nu pot vinde ei direct, pt. ca sunt plecati din tara pt. o perioada mai lunga. Daca imi fac donatie pt. partea mea, pot ulterior vinde sau schimba imobilul fara a avea probleme? Sau se impune vanzare-cumparare? Va multumesc.
Aşa cum nu pot vinde, fiind plecaţi din ţară, nu pot nici să doneze. În schimb, pot face fie o ofertă de donaţie, în formă autentică, urmată de acceptarea donaţiei din partea dumneavoastră, tot în formă autentică, acceptare pe care va trebui să o comunicaţi donatorilor.
Mult mai simplu ar fi ca părinţii să dea o procură de reprezentare unei persoane aflate în ţară, prin care să împuternicească acea persoană să îi reprezinte în faţa notarului public pentru a semna, în numele lor, actul de donaţie. După ce veţi deveni proprietar în urma donaţiei, puteţi dispune liber de bunul dumneavoastră.
La fel de bine pot să vă dea dumneavoastră o procură de vînzare a imobilului, după care să vă doneze preţul obţinut.
corect! cel mai simplu e sa intocmeasca o procura prin care d-voastra in calitate de mandatar sunteti imputernicit sa negociati pretul imobilului , sa semnati contractul de vanzare-cumparare ,precum si la plata taxelelor ocazionate de încheierea contractului de vânzare-cumpărare.
Donatie
emanuellen
Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)