avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil donat

Parintii mei au construit o casa tip duplex, pt. mine si fratele meu. Totul este pe numele lor. Am convenit ca partea mea s-o vand, sau sa obtin un schimb, pt. ca locuiesc deja in alt oras. Nu pot vinde ei direct, pt. ca sunt plecati din tara pt. o perioada mai lunga. Daca imi fac donatie pt. partea mea, pot ulterior vinde sau schimba imobilul fara a avea probleme? Sau se impune vanzare-cumparare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mir2006 , utilizator 12:42, 21 Decembrie 2008
Aşa cum nu pot vinde, fiind plecaţi din ţară, nu pot nici să doneze. În schimb, pot face fie o ofertă de donaţie, în formă autentică, urmată de acceptarea donaţiei din partea dumneavoastră, tot în formă autentică, acceptare pe care va trebui să o comunicaţi donatorilor.

Mult mai simplu ar fi ca părinţii să dea o procură de reprezentare unei persoane aflate în ţară, prin care să împuternicească acea persoană să îi reprezinte în faţa notarului public pentru a semna, în numele lor, actul de donaţie. După ce veţi deveni proprietar în urma donaţiei, puteţi dispune liber de bunul dumneavoastră.

La fel de bine pot să vă dea dumneavoastră o procură de vînzare a imobilului, după care să vă doneze preţul obţinut.

Liviu S.Bordaş
corect! cel mai simplu e sa intocmeasca o procura prin care d-voastra in calitate de mandatar sunteti imputernicit sa negociati pretul imobilului , sa semnati contractul de vanzare-cumparare ,precum si la plata taxelelor ocazionate de încheierea contractului de vânzare-cumpărare.
Deci donatia, fara niciun fel de clauze, poate ulterior fi instrainata fara niciun fel de probleme. Va multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare de la parimti divortati! Chiriac Cristina Chiriac Cristina Buna ziua! Parintii mei au divorta cand eu eram destul de mica,nu au facut partaj deoarece nu erau terminate actele casei.Dupa divort mama a reusit sa ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui apartament copiilor mariasabo mariasabo parintii mei au un apartament ,noi suntem 2 surori ,mama e plecata in italia si vrea sa treaca apartamentul pe numele nostru si tata ,eu pot sa fiu ... (vezi toată discuția)