avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda aplicata de Garda de Mediu, plangere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda aplicata de Garda de Mediu, plangere contraventionala respinsa

Buna ziua, va prezint urmatoarea speta : o persoana construieste o casa pe terenul meu ( 90 %, restul de 10% pe terenul sau care este invecinat cu al meu ).In urma unui indelungat proces civil , trecut prin toate fazele, am obtinut urmatoarea sentinta : " obliga paratii sa lase in deplina si pasnica folosinta terenul proprietetea reclamantilor; obliga paratii sa demoleze constructia, in caz contrar autorizeaza reclamantii sa efectueze aceste demersuri in contul si pe cheltuiala paratilor ". In urma a 3 contestatii la executare ( toate avand ca principal obiect lipsa autorizatiei de desfiintare de la primarie ), toate respinse, am trecut la executare silita. Materialele rezultate din demolare ( Garda mediu le denumeste "deseuri" ) au fost depuse pe terenul vecinilor mei , cei care au construit casa si care sunt proprietarii de drept ai acestor materiale , teren pe care se afla dealtfel si restul de 10 % din fosta cladire ( rest care s-a prabusit si el odata cu demolarea - este vorba de un singur zid). Am facut acest lucru deoarece , titlul executoriu nu-mi da dreptul sa dispun de materialele rezultate din demolare, acestea fiind proprietatea fostilor parati. Am fost dealtfel avertizat de cunoscatori, ca daca deplasez acele materiale ( multe dintre ele fiind refolosibile ) voi fi acuzat de furt , fapta penala, iar daca intru pe proprietatea paratilor in scopul de a ridica partea de moloz cazuta acolo, voi fi acuzat de tulburare de posesie adica alta fapta penala. Garda de mediu ( la sesizarea venita banuiesc din partea celor cu care m-am judecat, acestia fiind fericiti sa eliberez eu terenul de moloz pe cheltuiala mea, tinand cont ca n-am recuperau nimic din cheltuiala cu demolarea - pt ca ei nu au nimic pe numele lor -) m-a amendat cu 7500 ron, dupa ce mi-au impus sa iau " masuri de colectare si transport cu operator autorizat, la rampa de gunoi " eu refuzind si explicandu-le in scris toata situatia. Am facut plangere contraventionala, am explicat situatia instantei, am spus ca practic Garda ma obliga sa savarsesc 2 fapte penale, raspunsul instantei a fost : "respinge plangerea ca neintemeiata, cu drept de recurs". Motivarea inca nu a venit. Intrebarea mea este ( ca si a "cetateanului turmentat" ) :eu ce fac ? platesc o amenda uriasa, nevinovat ( zic eu ) sau merg, duc molozul de acolo ( cine stabileste daca e moloz sau materiale refolosibile ? ), savirsesc 2 fapte penale si cu putina sansa ajung si la puscarie ,ca sa fie tacamul complet ? In alta ordine de idei ,cum se va termina toata tarasenia : cine va duce in cele din urma "deseurile " de acolo, voi fi amendat iar si iar de catre Garda ? Cu scuze pt lungimea povestii, va multumesc pt rabdare si atentie !
Cel mai recent răspuns: jeanpierre , utilizator 14:21, 6 Iunie 2012
Intradevar o situatie foarte ciudata, parerea mea este sa asteptati motivarea hotararii si in functie de aceasta sa inaintati cerere de recurs.
Multumesc; alte opinii, recomandari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultaþie juridicã omatcons omatcons În anul 2002 am acţionat în judecată pe sc Distirgaz pentru obligaţia de a face devierea unei conducte de gaz presiune redusă care traversa proprietatea ... (vezi toată discuția)
Help: gard in fata beciului meu. in proces de 2 ani AnaD13 AnaD13 Buna ziua, Ma adresez specialistilor de pe acest forum in speranta ca voi primi o solutie buna pentru cazul meu. Povestea mea incepe astfel. Detin imobil ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si autorizatie de demolare imposibil de pus in practica vasile1305 vasile1305 Buna seara doresc lamuriri asupra unor aspecte privind sentinta definitiva si autorizatia de demolare.Timp de 8 ani am fost reclamant intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)