Buna ziua, va prezint urmatoarea speta : o persoana construieste o casa pe terenul meu ( 90 %, restul de 10% pe terenul sau care este invecinat cu al meu ).In urma unui indelungat proces civil , trecut prin toate fazele, am obtinut urmatoarea sentinta : " obliga paratii sa lase in deplina si pasnica folosinta terenul proprietetea reclamantilor; obliga paratii sa demoleze constructia, in caz contrar autorizeaza reclamantii sa efectueze aceste demersuri in contul si pe cheltuiala paratilor ". In urma a 3 contestatii la executare ( toate avand ca principal obiect lipsa autorizatiei de desfiintare de la primarie ), toate respinse, am trecut la executare silita. Materialele rezultate din demolare ( Garda mediu le denumeste "deseuri" ) au fost depuse pe terenul vecinilor mei , cei care au construit casa si care sunt proprietarii de drept ai acestor materiale , teren pe care se afla dealtfel si restul de 10 % din fosta cladire ( rest care s-a prabusit si el odata cu demolarea - este vorba de un singur zid). Am facut acest lucru deoarece , titlul executoriu nu-mi da dreptul sa dispun de materialele rezultate din demolare, acestea fiind proprietatea fostilor parati. Am fost dealtfel avertizat de cunoscatori, ca daca deplasez acele materiale ( multe dintre ele fiind refolosibile ) voi fi acuzat de furt , fapta penala, iar daca intru pe proprietatea paratilor in scopul de a ridica partea de moloz cazuta acolo, voi fi acuzat de tulburare de posesie adica alta fapta penala. Garda de mediu ( la sesizarea venita banuiesc din partea celor cu care m-am judecat, acestia fiind fericiti sa eliberez eu terenul de moloz pe cheltuiala mea, tinand cont ca n-am recuperau nimic din cheltuiala cu demolarea - pt ca ei nu au nimic pe numele lor -) m-a amendat cu 7500 ron, dupa ce mi-au impus sa iau " masuri de colectare si transport cu operator autorizat, la rampa de gunoi " eu refuzind si explicandu-le in scris toata situatia. Am facut plangere contraventionala, am explicat situatia instantei, am spus ca practic Garda ma obliga sa savarsesc 2 fapte penale, raspunsul instantei a fost : "respinge plangerea ca neintemeiata, cu drept de recurs". Motivarea inca nu a venit. Intrebarea mea este ( ca si a "cetateanului turmentat" ) :eu ce fac ? platesc o amenda uriasa, nevinovat ( zic eu ) sau merg, duc molozul de acolo ( cine stabileste daca e moloz sau materiale refolosibile ? ), savirsesc 2 fapte penale si cu putina sansa ajung si la puscarie ,ca sa fie tacamul complet ? In alta ordine de idei ,cum se va termina toata tarasenia : cine va duce in cele din urma "deseurile " de acolo, voi fi amendat iar si iar de catre Garda ? Cu scuze pt lungimea povestii, va multumesc pt rabdare si atentie !
Cel mai recent răspuns:
jeanpierre , utilizator
14:21, 6 Iunie 2012