Buna seara doresc lamuriri asupra unor aspecte privind sentinta definitiva si autorizatia de demolare.Timp de 8 ani am fost reclamant intr-un dosar de granituire si obligatia de a face ....pe scurt detin un teren in bucuresti printr-un certificat de mostenitor ,cum domiciliez in alt sector si terenul era liber de constructii, in 2008 l-am pus in vanzare...cu timpul mergand l-a vizionari am sesizat ca vecinul meu din dreapta mi a daramat gardul ,ba mai mult avea ferestrele spre terenul meu ,strasina cat si jumatate de vila constructie noua ,dar fara autorizatie deconstructie ,adica ilegala ,neintabulata,pe terenul lui jumatate pe al meu ocupinadu-mi 60 mp din proprietatea mea .Am sesizat Primaria de sector ,cea a Capitele ,Disciplina in constructii cat si Inspectoratul General in constructii .....din 2008-2012 ( de a lungul procesului )...toate sesizarile au avut acelasi raspuns ca prin procesele verbale au constatat constructiile ilegale ,ca l-au amendat ,urmand ca la termenul de, vecinul meu sa le desfinteze.Daca nu le desfinteaza sa ma adresez instantei .....cum nu am avut nici un rezultat am intentat proces care a durat 8 ani trecand de la Judecatorie ,Tribunal si Curtea de apel ...unde am obtinut definitiva in luna martie ...unde se preciseaza ca trebuie sa imi refaca gardul sa darame constructiile ,sa fiu pus in posesie ....sa isi acopere ferestrele si sa imi elibereze terenul ocupat .....am angajat un executor .mi am recuperat .cheltuielile de judecata si m-am impotmolit !!!!Dilema mea este urmatoarea : executorul imi cere sa ma adresez primariei de sector pentru autorizatia de demolare .....la primarie imi spune ca vecinul nu figureaza cu constructii....deci nu au ce sa imi elibereze autorizatia de demolare pe ceva ce nu exista ...desi ei cu anii in urma recunosc prin cererile mele ca exista constructii ilegale si sa pun in executare sentinta .....intorcandu-ma la executor imi spune ca nu poate pune in executare ca ma amendeaza fara autorizatie ....Rog sa ma ajutati si sa ma indrumati ce sa fac !!!!! ce cale sa aleg ? unde sa ma adresez sa pot obtine eliberarea terenului meu ?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dpmdv trebuia sa va formulati un plan de actiune care sa tina seama de eventuale impedimente la executarea hotararii judecatoresti, de exemplu sa solicitati prin hotararea judecatoreasca autorizarea dvs. de a pune in aplicare hotararea, respectiv demolarea pe cheltuiala dvs., sau sa solicitati constrangerea paratului la obligatia de a face prin daune cominatorii (sub forma de penalitati sau amenzi, nu stiu pe ce cod s-a judecat actiunea, dar pana la urma nici nu conteaza) sau sa va compenseze prin echivalent terenul ocupat abuziv, sau in natura daca situatia de fapt permite, sau alte solutii. Dat fiindca ati ajuns pana la curtea de apel, sunt curios daca ati avut avocat?
Gard despartitor
ion04
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a pune in aplicare o constatare a Inspectoratului de Stat in Constructii care, in urma aesizarii ... (vezi toată discuția)