avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Drumuri publice sau private?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Drumuri publice sau private?

Exista multe drumuri de munte sau forestiere vechi (ex Strategica) pe care oricine le putea strabate pe jos sau cu un auto adecvat. Odata cu retrocedare terenurilor in diverse locuri au aparut restrictii de acces mai mult sau mai putin ciudate. Este normal ca odata cu retrocedarea terenurilor sa fie retrocedate si drumurile care au fost construite totusi din bani publici. Are temei legal un detinator al unui munte sa zicem pe care trece un astfel de drum sa blocheze accesul turistilor care fac aceste trasee cu auto sau sunt doar trucuri pentru a ascunde activitati ilegale din zona?
Cel mai recent răspuns: interadi , utilizator 19:52, 5 Iunie 2012
atit timp cit nu exista un drept de servitute in favoarea autoritatilor publice - instituit prin lege sau prin sentinta judecatoreasca - drumurile pot fi inchise. asta inseamna proprietate privata.
ok dar cine plateste cheltielile de infiintare pentru aceste drumuri ? sau este ca in cazul in care UNUL primeste un teren pe care culturile sunt deja infiintate si al caror cost este sensibil egal cu valoarea terenului ?din cate stiu eu tot ceeste public nu poate fi dat spre folosinta persoanelor private nici contra cost DAR LA NOI PRIMEAZA INTERESUL PROPIU SI NU CEL COLECTIV MAI ALES DACA CEL CE APARA INTERESUL COLECTIV ISI PRIMESTE PARTEA
stiti gresit. domeniul public poate fi dat spre folosint unor persoane private in formele juridice prevazute de lege.
aveti dreptate in sensul rigid al legii dar cum legea trebuie aplicata "in litera si spiritul ei" eu unul ma simt deposedat de multe "lucruri" care ne apartin tuturor si de care suntem lipsiti pentru ca legile noastre sunt FOLOSITE de unii si numai pentru foloase materiale in general
si va rog sa ma credeti ca nu am cuvinte despre....... NOI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulația auto în fond forestier: legală, sau nu? codul silvic ... matei_dragomir matei_dragomir Circulația auto în fond forestier: legală, sau nu? Codul Silvic (Legea 46/2008) prevede că accesul auto/moto/atv este interzis în fondul forestier ... (vezi toată discuția)
Drum de exploatare agricola teren intravilan???? florinmihai68_42 florinmihai68_42 am un teren care pe o latura are un drum marcat in acte ca DE.Ce fel de drum este acesta ?Poate fi trecut terenul in intravilan si obtine autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Lege deplasare animale neinsotite Dorina20015 Dorina20015 Buna ziua!Prin ce lege se interzice deplasarea animalelor(cai), neinsotite pe drumuri si terenuri privata? Multumesc! (vezi toată discuția)