avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subsol inundat sistematic cu dejectii !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subsol inundat sistematic cu dejectii !

Buna Ziua
La doua din scarile blocului in care locuiesc subsolurile sunt inundate sistematic .
M-am mutat la aceasta adresa de aproximativ 2 ani si aproape in fiecare luna daca nu si mai des subsolul a fost inundat cu apa murdara din bai si wc-uri.
Mirosul a devenit insuportabil si am inceput sa ma tem pentru sanatatea copiilor si a noastra.
De cate ori am incercat sa ridic problema am fost intampinata cu replica
– La noi se intampla asta de 30 de ani si majoritatea nu este de accord sa plateasca inlocuierea tevii ci doar carpirea ei.
Nu stiu ce sa fac , as dori mult sa se poata repara tevile si nu inteleg ce fel de oameni sunt cei care se complac in asa o situatie , pentru ca nu par atat de saraci ci dimpotriva si stiu ca sanatatea este cel mai important lucru
Va rog sa – mi dati un sfat ce as putea sa fac , m-am gadit si la Sanepid – sunt foarte necajita.
Va multumesc ! IMariana
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:34, 23 Decembrie 2008
Buna ziua

din pacate si eu m-am confruntat cu probleme similare in blocul unde stau.
Calea cea mai scurta ar fi sa o reparati pe cheltuiala dvs. iar apoi sa va obtineti banii de la asociatie - eventual printr-un proces daca va fi cazul.
Eu asa am rezolvat !

av. Costi Boncu

fiind problema veche de care aveti stiinta de 2 ani (de cind v-ati mutat in bloc), ar fi trebuit sa ridicati problema in adunarea generala, ale carei sedinte se tin obligatoriu in primul trimestru al anului, conform legii.
daca aveti de gind sa platiti reparatia din banii dvs, nu aveti de cit sa o faceti. insa nimeni nu va garanteaza returnarea banilor sau ca va vor scadea cotizatia la intretinere din cheltuiala facuta, si nici nu cred ca o vor face atita timp cit mai degraba sint dispusi la cirpeli lunare in locul unei reparatii serioase.
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2008
ContSters61266, utilizator
costiboncu a scris:

Buna ziua

din pacate si eu m-am confruntat cu probleme similare in blocul unde stau.
Calea cea mai scurta ar fi sa o reparati pe cheltuiala dvs. iar apoi sa va obtineti banii de la asociatie - eventual printr-un proces daca va fi cazul.
Eu asa am rezolvat !

av. Costi Boncu


....daca ne-ati da mai multe explicatii despre o asemenea cale de rezolvare,am lamuri mai bine subiectul,si vi-am fi recunoscatori...cu aceeasi problema cu subsolul ma confrunt si eu in ultima vreme si tind sa cred ca in blocul in care locuiesc,nu convietuiesc cu oameni ci cu animale,atata nepasare nu am vazut in viata mea,chiar de-ar fi se cadă cladirea,nimeni nu mișcă un deget

...la concluzia ca doar suportand reparatiile din buzunarul propriu as putea rezolva problema,am ajuns si eu,dar cum pot recupera apoi banii,ptr ca nu este corect sa suport niste cheltuieli numai eu ptr un ”bun comun”,si nu mi-ar parea rau sa platesc din buzunarul propriu daca vecinii mei ar fi fost oameni care sa nu aiba bani sa traiasca de pe o zi pe alta,dar indiferenta dumnealor este revoltatoare....???

banuiesc ca ptr recuperarea baniilor se apeleaza la instanta cu o actiune in pretentii,gresesc???..ne puteti da si cateva texte de lege in baza carora se poate intemeia o actiune in instanta,si care ar putea obliga locatarii/proprietarii asociatiei la restiutirea sumei ???...va multumesc anticipat!!!
Buna seara.

am notificat asociatia de proprietari cu privire la necesitatea efectuarii reparatiei; notificarea s-a expediat prin intermediul executorului judecatoresc; ulterior, intrucat nu am primit niciun raspuns iar lucrarea nu a fost efectuata am contactat o firma de profil care a efectuat un deviz, precum si o scurta descriere a necesitatii lucrarii 9inlocuirea unor vane la subsol); am expediat de asemenea acest deviz impreuna cu explicatiile catre Asociatie, invitandu-i ca in cazul in care au o varint mai ieftina sa o utilizeze pe aceea; nici de data asta nu am primit un raspuns;
Ulterior am angajat lucrarea cu firma respectiva si am actionat in judecata asociatia.

av. Costi Boncu
Multumesc pentru raspunsuri !
Imi pare rau ca nu exista o cale mai simpla. De ce intr-o tara care se considera civilizata nu exista o cale mai simpla si locatarii unui bloc sa fie obligati sa faca reparatiile mai ales daca este vorba de un pericol la sanatatea tuturor ???
As dori sa va intreb domnule avocat cum se recupereaza banii cheltuiti cu reparatia –In cazul in care locatarii refuza reparatia este clar ca nu sunt de accord sa plateasca , ori expertul si reparatia ulterioara costa destul de mult (am inteles ca trebuie sparta strada si refacut racordul la canalul colector ).Dar Sanepidul ? Am vazut ca in cazuri problema – cand unii transforma caza in magazii sau cand detin animale si nu pastreaza curatenia atunci s-a intrat chiar in forta in apartamente si a fost rezolvata problema . De ce nu ar putea sa intervina si in acest caz ???
IMariana

Alte discuții în legătură

Curatare subsol val99 val99 cum se poate obliga asociatia sa participe la curatarea subsolului daca nu toti locatarii sunt de acord? adica subsolul este inundat, tevi sparte, tantari, ... (vezi toată discuția)
Reparatii la instalatia de canalizare din subsolul blocului marinsandu marinsandu Buna seara! Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)